Σπάνια λευκή καμηλοπάρδαλη χωρίς καθόλου κηλίδες βρέθηκε στην Κένυα - Fanpage

Σπάνια λευκή καμηλοπάρδαλη χωρίς καθόλου κηλίδες βρέθηκε στην Κένυα

Αυτές είναι οι απίστευτες φωτογραφίες μιας λευκής καμηλοπάρδαλη χωρίς σημάδια στο σώμα η οποία βόσκει μαζί με το υπόλοιπο κοπάδι της στην Αφρική.

Η καμηλοπάρδαλη Rothschild, η οποία έχει χάσει το χρώμα του τριχώματος της εξαιτίας μιας σπάνιας πάθησης, εντοπίστηκε στο Ishaqbini της Κένυας.

42

Το κοπάδι φαίνεται να αγνοεί το ασυνήθιστο χρώμα της, σύμφωνα με τον φωτογράφο Jamie Manuel από το Northern Rangelands Trust της Κένυας.

32

Ο Manuel είναι ότι είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους που έχει τραβήξει φωτογραφίες της λευκής καμηλοπάρδαλης από τότε που άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες για την ύπαρξη της.

33

Το ζώο έχει λευκισμό, μια πάθηση όπου χάνει μέρος του χρώματος του καταλήγοντας σε λευκό, χλωμό ή σε πιτσιλωτό χρωματισμό στο δέρμα ή το τρίχωμα του. Σε αντίθεση με τον αλμπινισμό, προκαλείται από τη μείωση της χρωματικής ουσίας, όχι απλά της μελανίνης.

34

Όπως δήλωσε: “Η λευκή καμηλοπάρδαλη ήταν κάτι παραπάνω από φήμη για εμάς μέχρι που τελικά την εντοπίσαμε με ένα αεροσκάφος. Μερικές εβδομάδες πριν αποφάσισα να πάω να δω αν εγώ και οι δασοφύλακες της περιοχής μπορούσαμε να βρούμε την καμηλοπάρδαλη από το έδαφος.”

35

“Έγινε γνωστό ότι αναζητούσαμε την λευκή καμηλοπάρδαλη και σιγά σιγά οι βοσκοί μας έστειλαν πίσω στην γενικότερη περιοχή όπου την είχαν δει.”

36

Είπε ότι τη δεύτερη μέρα αναζήτησης βρήκε ένα κοπάδι 20 δυνατών καμηλοπαρδάλεων στο δάσος και ότι η λευκή καμηλοπάρδαλη ήταν ανάμεσα τους.

37

“Οι δασοφύλακες ήταν ενθουσιασμένοι που την έβλεπαν από κοντά και χάρηκαν που διαπίστωσαν ότι το ζώο φαινόταν υγιές και καλοταϊσμένο”, είπε.

38

“Κατάφερα τελικά να φωτογραφίσω την καμηλοπάρδαλη από κοντά και αμέσως αναρωτήθηκα αν έχει αλφισμό ή λευκισμό.

40

Μια καμηλοπάρδαλη με λευκισμό είχε εντοπιστεί τον Ιανουάριο στην Τανζανία και φαίνεται ότι αυτή την πάθηση έχει και η συγκεκριμένη καμηλοπάρδαλη.”

41

Credit: dailymail.co.uk

Αφήστε το σχόλιο σας: