Άφηνε τον Σκύλο της να την Γλείφει συνέχεια στο Στόμα... ΤΕΡΑΣΤΙΟ Λάθος! - Fanpage

Άφηνε τον Σκύλο της να την Γλείφει συνέχεια στο Στόμα… ΤΕΡΑΣΤΙΟ Λάθος!

Μικρόβια προερχόμενα από το στόμα του σκύλου σας μπορούν να θέσουν τη ζωή σας σε κίνδυνο.

1

Υπάρχει η πεποίθηση ότι το στόμα του σκύλου είναι πιο καθαρό από το ανθρώπινο. Ωστόσο, μιας πρόσφατη περίπτωση μιας γυναίκας από την Αγγλία, που κόλλησε μια δυνητικά θανατηφόρα λοίμωξη από το σκύλο της μπορεί να αποδεικνύει το αντίθετο.

2

Η 70χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα έντονου πυρετού και γρήγορη ανεπάρκεια των ζωτικών της οργάνων. Οι γιατροί αδυνατούσαν να εξηγήσουν την αιτία που προκαλούσε τα σοβαρά συμπτώματα. Οι εξετάσεις αίματος αποκάλυψαν το μικρόβιο Capnocytophaga canimorsus, που βρίσκεται συνήθως στο στόμα των σκύλων και από μερικές γάτες.

3

Οι γιατροί εντόπισαν τη προέλευση των μικροβίων ότι προέρχονται από το κατοικίδιο λαγωνικό σκύλο της γυναίκας και πιστεύουν ότι η γυναίκα προσβλήθηκε από τη λοίμωξη από το σάλιο του σκύλου. Αυτό είναι αξιοσημείωτο, καθώς ένα γλείψιμο του σκυλού εξαιρετικά σπάνια μεταδίδει κάποια ασθένεια. Οι περισσότερες περιπτώσεις μόλυνσης του μικροβίου canimorsus Capnocytophaga που προκαλείται από δάγκωμα σκύλου, συνήθως όταν το σάλιο του σκύλου εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος.

1

Ευτυχώς, το μικρόβιο Capnocytophaga canimorsus δεν παρουσιάζει κίνδυνο σε υγιή παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Αλλά όσοι έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα θα πρέπει να προσέχουν.

Οι γιατροί προειδοποιούν ότι τα νεογνά στους πρώτους τρεις μήνες της βρεφικής ηλικίας θα πρέπει να αποφεύγουν την επαφή με τα κατοικίδια ζώα της οικογένειας. Οι ηλικιωμένοι ιδιοκτήτες σκύλων θα πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους, αν έχουν πυρετό, που επιδεινώνεται γρήγορα. Είναι επίσης αυτονόητο ότι δεν είναι ποτέ μια καλή ιδέα να προσεγγίσετε ένα σκύλο που δεν γνωρίζετε, ειδικά αν δεν βλέπετε κάπου κοντά τον ιδιοκτήτη του.

2

Για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου μικροβίου χορηγείται αντιβίωση, και όσο πιο σύντομα ξεκινήσει η θεραπεία, τόσο το καλύτερο.

Οι περισσότεροι γιατροί θα συμφωνήσουν ότι ένα περιστασιακό γλείψιμο από το σκύλο σας δεν αποτελεί απειλή.

3

…Απλά προσπαθήστε να μη το παρακάνετε.

Credit: the-daily.buzz

Αφήστε το σχόλιο σας: