Ένας ΤΕΡΑΣ έθαψε ζωντανή αυτή τη σκυλίτσα. Η δύναμή της, μας έκανε να δακρύσουμε... - Fanpage

Ένας ΤΕΡΑΣ έθαψε ζωντανή αυτή τη σκυλίτσα. Η δύναμή της, μας έκανε να δακρύσουμε…

Σύμφωνα με τον οργανισμό ASPCA, περίπου 7,6 εκατομμύρια ζώα

συντροφιάς καταλήγουν σε καταφύγια κάθε χρόνο στην Αμερική. Στην Ταϊλάνδη, υπολογίζεται ότι στην πόλη της Μπανγκόκ ΜΟΝΟ, κυκλοφορούν πάνω από 120.000 αδέσποτα. Φανταστείτε τον αριθμό αυτών των κακόμοιρων πλασμάτων που περιφέρονται προσπαθώντας να επβιώσουν, σε μία ολόκληρη χώρα…

Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και ο απάνθρωπος και βάρβαρος τρόπος που το «πολιτισμένο» είδος μας φέρεται σε αυτά τα πλάσματα. Δείτε την παρακάτω ιστορία και θα καταλάβετε τι εννοούμε…

Αυτή είναι η Lily. Γεννήθηκε στη νότιο Αφρική και την εγκατέλειψαν για να επιβιώσει μόνη της.

Facebook / Brave little Warrior
Facebook / Brave little Warrior

Πολλοί κάτοικοι της Cape Town αναφέρουν ότι την είχαν δει να τριγυρίζει στους δρόμους ψάχνοντας στα σκουπίδια για αποφάγια, ίσα-ίσα για να μείνει ζωντανή.

IFAW
IFAW

Ήταν πολύ ήσυχη και δεν ενοχλούσε ποτέ κανέναν, παρόλα αυτά υπήρχαν και κάποιοι «άνθρωποι» που θεωρούσαν την παρουσία της ενοχλητική…

Facebook / Brave little Warrior
Facebook / Brave little Warrior

Ένας από αυτούς λοιπόν, συγκεκριμένα ο Manono Makhaphela – διευθυντής του σχολείου Luhlaza Secondary School Khayelitsha – διέταξε δύο επιστάτες να ξεφορτωθούν τη σκυλίτσα θάβοντάς την ζωντανή!

Facebook / Brave little Warrior
Facebook / Brave little Warrior

Ευτυχώς η καθαρίστρια του σχολείου είδε το περιστατικό και αμέσως κάλεσε την κλινική International Fund for Animal Welfare’s Mdzananda Animal Clinic. Όταν έφτασαν, η Lily βρισκόταν μισοθαμμένη στο πάτο του λάκκου…

IFAW
IFAW

Βρισκόταν εκεί 20 ολόκληρα λεπτά…

Facebook / Brave little Warrior
Facebook / Brave little Warrior

Ο δρόμος προς την ανάρρωση ήταν μακρύς, η ιστορία της όμως έκανε το γύρο της χώρας, αποκαλύπτοντας ότι η περιοχή έχει ανάγκη από περισσότερα κέντρα διάσωσης και φροντίδας ζώων.

IFAW
IFAW

Η IFAW ζήτησε κομμάτια υφάσματος από δωρητές απ’ όλο τον κόσμο, προσκαλώντας τους να γράψουν ένα μήνυμα για τη Lily πάνω σε αυτά, τα οποία στη συνέχεια έραψαν μεταξύ τους για να της φτιάξουν μια ζεστή κουβερτούλα.

IFAW
IFAW

Ήταν πραγματικά συγκινητικό το πόσοι άνθρωποι ανταποκρίθηκαν και πόσο όμορφα ήταν τα μηνύματά τους. Ένιωθαν πως έπρεπε να κάνουν κάτι και στο τέλος καταλήξαμε με πάνω από 3.000 κομμάτια υφάσματος από τους υποστηρικτές μας.

IFAW
IFAW

Λίγο καιρό αργότερα, η Lily υιοθετήθηκε από έναν δημοσιογράφο που καλύπτει θέματα για τα δικαιώματα των ζώων.

IFAW
IFAW

Και πλέον έχει το σπιτικό και τη ζωή που της αξίζει…

IFAW
IFAW

Όσο για τους θύτες της, τους επιβλήθηκαν και χρηματικά πρόστιμα και τους ανάγκασαν να ξεκινήσουν στο σχολείο ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης όσον αφορά τα ζώα.

IFAW
IFAW

Ελπίζουμε ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο οι επόμενες γενιές θα ευαισθητοποιηθούν ως προς την υιοθεσία αδέσποτων ζώων και επιτέλους θα κλείσει αυτός ο φαύλος κύκλος της κακοποίησης.

IFAW
IFAW

Ας μην ξεχνάμε ότι τα περισσότερα αδέσποτα (αν όχι όλα) είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης σκληρότητας που τα εγκαταλείπουν όταν τα βαριούνται ή δε μπορούν να τα φροντίσουν. Τα ζώα ζούνε ΗΔΗ στο φυσικό τους περιβάλλον! Εμείς το τσιμεντώσαμε και αρχίσαμε να το αποκαλούμε σπίτι μας. Εμείς είμαστε οι «ξένοι»!

IFAW
IFAW
Αφήστε το σχόλιο σας: