Αληθινός Ήρωας! Αυτό είναι ο άντρας που έσωσε 1.000 Σκυλιά από το Φεστιβάλ Σφαγής Σκύλων στην Κίνα. - Fanpage

Αληθινός Ήρωας! Αυτό είναι ο άντρας που έσωσε 1.000 Σκυλιά από το Φεστιβάλ Σφαγής Σκύλων στην Κίνα.

Η πρακτική της κατανάλωσης κρέατος προερχόμενο από σκύλους ξεκίνησε στην Κίνα πριν από 400 χρόνια. Όμως, πριν από μερικά χρόνια αναβίωσε το έθιμο και ξεκίνησε το φεστιβάλ κατανάλωσης κρέατος σκύλων στο Γιουλίν, όπου για 10 μέρες στην αρχή του θερινού ηλιοστασίου, περίπου 10.000-15.000 σκυλιά κλειδώνονται μέσα σε κλουβιά, γδέρνονται και μαγειρεύονται για τους ντόπιους κατοίκους και επισκέπτες του φεστιβάλ. Ούτε οι γάτες δε τη γλιτώνουν από αυτό το απάνθρωπο φεστιβάλ. 

Άνθρωποι από όλο το κόσμο έχουν εκφράσει την αγανάκτησή τους για αυτή τη πρακτική, που αυτά τα ζώα συντροφιάς δέχονται τέτοια σκληρή αντιμετώπιση. Φιλοζωικές οργανώσεις, όπως η Humane Society και η PETA, διαδηλώνουν κατά του γεγονότος, αλλά δεν απαιτείται κάποιος να είναι μέλος οργάνωσης για να κάνει τη διαφορά.

1

Ο Marc Ching είναι ένας Αμερικανός ακτιβιστής που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ζώων, και μας υπενθυμίζει ότι αν κάποιος είναι παθιασμένος με αυτό που κάνει, θα κάνει την διαφορά. Ο Marc επισκέπτεται σφαγεία, όπου σφάζονται σκυλιά και προσπαθεί να κλείσουν τη λειτουργία τους. Στο παρελθόν είχε πείσει ιδιοκτήτες σφαγείων να σταματήσουν τις απάνθρωπες πρακτικές τους δίνοντας μια αμοιβή και βοηθώντας του να δημιουργήσουν μια πιο ειρηνική επιχείρηση.

2

Πριν το φετινό φεστιβάλ στο Γιουλίν, ο Marc και ο σύντροφός του Valarie Ianniello, κατάφεραν να σώσουν 1.000 σκυλιά από 6 σφαγεία. Καταγράφει τις διασώσεις του και τις επιχειρήσεις του στη σελίδα του στο Facebook The Animal Hope & Wellness Foundation. Έχει δεχτεί σωματική επίθεση και έχει κρατηθεί από τις Κινεζικές αρχές στο δρόμο του για το Γιουλίν.

Το φεστιβάλ του Γιουλίν δεν είναι το μοναδικό μέρος, που το πάθος του Marc τον έχει φέρει. Έχει επισκεφτεί χώρες όπως τη Καμπότζη και την Ινδονησία για να σώσει σκυλιά από σφαγεία.

3

Ο Marc επίσης ενώνεται με τους διαδηλωτές που επισκέπτονται το φεστιβάλ για να σταματήσουν τις αγοραπωλησίες των σκύλων. Πολλοί αγοράζουν σκυλιά για να τα σώσουν.

4

Πολλοί κάτοικοι αναγνωρίζουν τη βαρβαρότητα της αντιμετώπισης των ζώων κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, καθώς είναι και οι ίδιοι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων.

“Ήρθαμε στο Γιουλίν για να πούμε στο κόσμο ότι τα σκυλιά είναι φίλοι μας. Δεν πρέπει να σκοτώνουν τα σκυλιά με τόσο απάνθρωπο τρόπο και πολλά από αυτά τα σκυλιά είναι δεσποζόμενα τα οποία τα έχουν κλέψει,” αναφέρει η Yang Yuhua, μία εθελόντρια.

5

Ο Marc συνεχίζει να ενώνει τη φωνή του μαζί με χιλιάδες άλλους που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των ζώων.

Ένα χαρακτηριστικό μήνυμα του Marc που έγραψε σε μια δημοσίευση του στο Facebook:

Θυμάμαι ακόμα τη μέρα. Το αίμα έπεφτε από τον ουρανό σαν βροχή. Δεν είχα ξαναπάει σε σφαγείο. Δεν είχα ξαναδεί έμβια όντα να πεθαίνουν από βασανιστήρια. Αν ήξερα τότε όσα ξέρω τώρα. Αν ήξερα ότι το ταξίδι θα με έθαβε στο έδαφος. Δεν θα ερχόμουν ποτέ. Δεν θα είχα ξεκινήσει ποτέ.

Αλλά μόλις το δεις. Μόλις σηκώσεις τα μάτια σου και το αναπνεύσεις. Αυτός γίνεσαι. Και η ζωή σου, αφήνεται κάπου και θυσιάζεται.

Credit: collective-evolution.com

Αφήστε το σχόλιο σας: