Αυτή η νεκρή χελώνα είχε στο στομάχι της 104 κομμάτια πλαστικό - Fanpage

Αυτή η νεκρή χελώνα είχε στο στομάχι της 104 κομμάτια πλαστικό

Αλλά, η Emily πίστευε πως θα ζήσει, καθώς το κέλυφος της ήταν άψογο και υγιές, δεν είχε χτυπήματα και το χρώμα της έδειχνε καλό. Όμως πέθανε λίγο μετά.

Η Mirowski συγκλονίστηκε όταν, κατά τη διαδικασία νεκροψίας, βρέθηκαν 104 μικρά κομμάτια πλαστικό μέσα στο στομάχι της χελώνας.

«Κάθε φορά που κόβαμε, υπήρχε περισσότερο πλαστικό που έβγαινε από το στομάχι της», δήλωσε η Whitney Crowder, που διαχειρίζεται το κέντρο αποκατάστασης όπου πήγαν τη χελώνα. Δημοσίευσαν μια φωτογραφία της χελώνας στο Facebook την Τρίτη, η οποία από τότε έχει μοιραστεί χιλιάδες φορές. Αλλά, ενώ οι χρήστες δήλωναν συγκλονισμένοι, αυτό είναι κάτι που η Crowder λέει πως βλέπει καθημερινά.

Η υπεύθυνη του κέντρου λέει στον Guardian, πως αυτή την εποχή οι μικρές χελώνες ξεβράζονται στην παραλία και όσες δεν τα καταφέρνουν έχουν πλαστικό στις εντερικές τους οδούς. Στη Μπόκα Ρατόν, όπου βρίσκεται η κλινική, το πρόβλημα είναι τόσο κοινό που υπάρχει πλέον ένα σημείο όπου οι κάτοικοι μπορούν να αφήνουν τις χελώνες που βρίσκουν.

Τα τρία μέλη του προσωπικού που εργάζονται στην κλινική, κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων αντιμετωπίζουν χιλιάδες περιστατικά. Η Crowder λέει πως έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας.

Οι νεαρές χελώνες είναι τα συνήθη θύματα των σκουπιδιών λόγω του πώς τρέφονται και τα πλαστικά συσσωρεύονται στο οργανισμό τους, μπλοκάρουν τα συστήματά τους, και ενίοτε τρυπάνε το στομάχι τους. Το προσωπικό στο Gumbo Limbo δίνει στις χελώνες ένα διουρητικό που βοηθά στην αποβολή του πλαστικού από το σύστημά τους.

Έπειτα τοποθετούνται σε μια δεξαμενή νερού και αφήνονται να ξεκουραστούν σε μικρές αιώρες που τις εμποδίζει από το να πνιγούν, όταν είναι πολύ κουρασμένες για να κολυμπήσουν.

Τελικά, εάν επιβιώσουν, οδηγούνται πίσω στη θάλασσα. Τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι; Η απάντηση όσων δουλεύουν για τη σωτηρία των χελωνών είναι ξεκάθαρη: «Οι άνθρωποι πρέπει να εξαλείψουν τα πλαστικά μιας χρήσης από τον τρόπο ζωής τους.

Το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από μόνο μεμονωμένες αλλαγές, αλλά αυτό είναι μια αρχή».

Πηγή: www.lifo.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: