Αυτός είναι ο πρώτος σκύλος που εργάζεται σε Μουσείο και με τη μύτη του βρίσκει τα παράσιτα που καταστρέφουν τα έργα τέχνης - Fanpage

Αυτός είναι ο πρώτος σκύλος που εργάζεται σε Μουσείο και με τη μύτη του βρίσκει τα παράσιτα που καταστρέφουν τα έργα τέχνης

Έναν… διαφορετικό υπάλληλο προσέλαβε πριν από ενάμιση περίπου χρόνο το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, o οποίος θα έχει σαν δουλειά να προστατεύει τα έργα τέχνης. Πώς θα γίνει αυτό; Με έναν ιδιαίτερα, θα λέγαμε, πρωτότυπο τρόπο. Μέσω της όσφρησής του, θα τα προστατεύει από τα παράσιτα και τα διάφορα έντομα.

Πρόκειται για τον μόλις τριών χρόνων Riley, έναν πανέμορφο σκύλο, ο οποίος με όπλο τη φοβερή του όσφρηση θα βρίσκει κοριούς, παράσιτα και ό,τι άλλο μπορεί να καταστρέψει τα μεγάλης αξίας έργα τέχνης του Μουσείου.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του Μουσείου Nicki Luongo ο Riley έχει δύσκολο έργο: “Πολλά πράγματα φθείρονται και καταστρέφονται από τα διάφορα ζιζάνια. Τα ζιζάνια, τα παράσιτα και όλα αυτά καταστρέφουν στην κυριολεξία τα έργα τέχνης. Ο Riley εκπαιδεύτηκε ώστε να κάθεται κάτω μπροστά από ένα αντικείμενο και να εντοπίζει με τη μύτη του κάτι που εμείς δεν μπορούμε ούτε να δούμε αλλά και ούτε να μυρίσουμε. Έτσι μόλις καταλάβουμε ότι μύρισε κάτι, θα πάρουμε το αντικείμενο αυτό για να το εξετάσουμε και να το προστατέψουμε από τη φθορά. Είναι πολύ σημαντικό αυτό.”

Η Luongo αναφέρει ότι το Μουσείο έχει πάρα πολλούς επισκέπτες καθημερινά, έτσι ο Riley είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος. Πρόκειται μάλιστα για τον πρώτο σκύλο που εργάζεται σε μουσείο για αυτόν το σκοπό.

Τι κάνει τώρα ο σκυλάκος στον ελεύθερο χρόνο του; Ο Riley ζει με τη Luongo και τρελαίνεται να παίζει κρυφτό, μπάλα αλλά και να κοιμάται.

Πριν από μερικούς μήνες το μουσείο εξέδωσε και ένα παιδικό βιβλίο με πρωταγωνιστή τον Riley. Η συγγραφέας του The Adventures of Riley the Museum Dog, Devra First, απευθύνεται σε παιδάκια μεταξύ 4 και 10 ετών και με κεντρικό ήρωα τον υπέροχο αυτό σκυλάκο παρουσιάζει με πρωτότυπο τρόπο τις συλλογές του Μουσείου στα παιδιά, με στόχο να εμπνεύσει αυτά και τους γονείς τους και να επισκεφτούν το χώρο που ζει και εργάζεται ο Riley.

Το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης ήταν το 2017 το 60ο μουσείο στον κόσμο με τους περισσότερους επισκέπτες. Είναι το πέμπτο μεγαλύτερο των Ηνωμένων Πολιτειών, με πάνω από 450,000 έργα τέχνης. Στις αίθουσές του ο επισκέπτης μεταξύ άλλων θα βρει και πίνακες των Paul Gauguin, Manet, Renoir, Degas, Monet, Van Gogh, Cézanne και άλλων.

Πηγή: petpet.news

Αφήστε το σχόλιο σας: