Αυτό το κουτάβι που γεννήθηκε χωρίς λεκάνη και πίσω πόδια, χρειάζεται αγάπη! - Fanpage

Αυτό το κουτάβι που γεννήθηκε χωρίς λεκάνη και πίσω πόδια, χρειάζεται αγάπη!

 

Ο Bonsai είναι ένα αξιαγάπητο μικροσκοπικό αγγλικό μπουλντόγκ που γεννήθηκε με δύο σπάνιες ασθένειες με αποτέλεσμα να έχει μικρή σπονδυλική στήλη, καθόλου λεκάνη και πολύ μικρά ποδαράκια που πρόσφατα ακρωτηριάστηκαν για να μπορέσει το μικρό πλάσμα να θεραπευτεί.

Επιπλέον, ο Bonsai είναι ένα κουτάβι “του νερού” όπως ονομάζεται.

Το σωματάκι του έχει ένα σάκο γεμάτο με υγρό το οποίο σε συνδυασμό με την έλλειψη κινητικότητας των πίσω άκρων του τον οδήγησε να πάθει το «σύνδρομο του κολυμβητή» – που είναι μόνο ένα από τα σοβαρά προβλήματα του.

Το σύνδρομο του κολυμβητή είναι μια κατάσταση κατά την οποίο το στήθος του νεογέννητου κουταβιού γίνεται επικίνδυνα επίπεδο και τα πόδια δεν λειτουργούν κανονικά και ασκούν πίεση στα εσωτερικά όργανα του.

Το συγκεκριμένο σύνδρομο είναι αναστρέψιμο αλλά απαιτείται χρόνος και ειδική θεραπεία.

/* custom css */ .tdi_2_e59.td-a-rec-img{ text-align: left; }.tdi_2_e59.td-a-rec-img img{ margin: 0 auto 0 0; }

Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία «θεραπεία» ή χειρουργική επέμβαση για να να αποκατασταθούν η λεκάνη και η σπονδυλική στήλη του Bonsai.

Μέχρι στιγμής έχουν ακρωτηριαστεί τα δύο άχρηστα ποδαράκια του και τα πάει πολύ καλά στην ανάρρωση του.

Σήμερα το φροντίζουν κάποιοι υπέροχοι άνθρωποι σε μια κλινική ζώων, την Friends of Emma Rescue Center στο Τέξας και προσπαθούν να μαζέψουν λεφτά για να μπορέσουν να παρέχουν την ιατρική φροντίδα που χρειάζεται ο μικρός Bonsa.

 

Πηγή

Αφήστε το σχόλιο σας: