Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΔΕΘ, πρωθυπουργός κλήθηκε να απαντήσει για τα αδέσποτα και τα ζώα συντροφιάς - Fanpage

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΔΕΘ, πρωθυπουργός κλήθηκε να απαντήσει για τα αδέσποτα και τα ζώα συντροφιάς

Όπως κάθε χρόνο, οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων στη ΔΕΘ ήταν για την λεγόμενη «υψηλή πολιτική». Πλεονάσματα, φόροι, εθνικά θέματα, εγκληματικότητα, συντάξεις, εργασιακά ζητήματα.

Αλλά ξαφνικά, προς το τέλος, έγινε κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί. Η ερώτηση της Σταματίνας Σταματάκου για το Marketnews και το Dailypost ξάφνιασε: Αφορούσε στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων και των ζώων συντροφιάς. Κι έτσι, για πρώτη φορά ένας Πρωθυπουργός τοποθετήθηκε για τα ζητήματα φιλοζωία που ενδιαφέρουν πολύ κόσμο.

Η ερώτηση ήταν αυτή:
Κύριε πρωθυπουργέ, έχετε ερωτηθεί σχεδόν για όλα τα μεγάλα θέματα. Θα ήθελα να σας πάω σε ένα θέμα που απασχολεί και συγκεντρώνει την ευαισθησία των πολιτών αλλά σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αντιμετωπίζεται με τρόπο ανάλογο και οργανωμένο από την πολιτεία.

Αναφέρομαι στην αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων και των ζώων συντροφιάς γενικότερα. Στη χώρα μας δυστυχώς καταγράφονται υψηλά ποσοστά στις κακοποιήσεις ζώων, τα δημοτικά κυνοκομεία στην πλειοψηφία τους παρουσιάζουν πολύ σοβαρά προβλήματα και η πολιτεία διαχρονικά επαφίεται στην ανιδιοτελή ιδιωτική πρωτοβουλία.

Εσείς ο ίδιος ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και μάλιστα πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, θέσατε την φιλοζωία ως ζήτημα υψηλής πολιτικής αφιερώνοντας την πρώτη «εκτός πλαισίου» δράση σας στα ζώα συντροφιάς.

Σας ρωτώ, λοιπόν, ευθέως: Τι θα κάνετε για να αλλάξει η σημερινή κατάσταση; Θα προχωρήσετε στην αλλαγή νομοθετικού πλαισίου; Και τι θα κάνετε με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Ευχαριστώ

Ιδού και η απάντηση:

«Τα περιστατικά κακοποίησης ζώων προσβάλουν την κοινωνία μας. Οι προηγούμενες προτάσεις για τα ζώα συντροφιάς ήταν εκτός τόπου και χρόνου, καθώς είχε ακουστεί και ότι αποτελεί, πως είναι φορολογικό τεκμήριο, το να έχει κανείς ένα ζώο συντροφιάς» είπε εκτός των άλλων ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η αρμοδιότητα για τα ζώα συντροφιάς πρέπει να είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Εσωτερικών: «Θα υπάρξει συνολική στρατηγική σε συνεργασία με το φιλοζωικό κίνημα. Το σύγχρονο πλαίσιο θα θέσει και τους δήμους προ των ευθυνών τους και η ευθύνη επιτήρησης του ζητήματος θα είναι το υπουργείο Εσωτερικών».

 

πηγη

Αφήστε το σχόλιο σας: