Για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έγινε φιλοζωική ερώτηση σε πρωθυπουργό - Fanpage

Για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έγινε φιλοζωική ερώτηση σε πρωθυπουργό

Παρακολουθώντας εδώ και πολλά χρόνια τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που γίνονται στους πρωθυπουργούς στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αλλά και τις απαντήσεις που δίνουν εκείνοι, αυτό που έχουμε με βεβαιότητα να επισημάνουμε είναι ένα.

Ότι ποτέ δεν έχει γίνει μια αναφορά σε θέμα που άπτεται της φιλοζωίας, είτε αυτό έχει να κάνει με τα αδέσποτα ζώα είτε με τα δεσποζόμενα. Δεν έχει γίνει ποτέ αναφορά στις συνθήκες των εκατομμυρίων αδέσποτων της χώρας μας, ποτέ αναφορά στην κατάσταση των κυνοκομείων, ποτέ αναφορά στις αμέτρητες κακοποιήσεις που γίνονται καθημερινά σε πόλεις και χωριά.

Γενικά η ατζέντα των δημοσιογράφων δεν έχει ποτέ χωρέσει μέσα τη λέξη ζώα.

Αυτό όμως φέτος άλλαξε καθώς η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου ρώτησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για αυτά που κανείς μέχρι τώρα δεν είχε θεωρήσει σημαντικά για να ρωτήσει.

Διαβάστε την ερώτησή της και την απάντηση του

«Τα περιστατικά κακοποίησης ζώων προσβάλουν την κοινωνία μας. Οι προηγούμενες προτάσεις για τα ζώα συντροφιάς ήταν εκτός τόπου και χρόνου, καθώς είχε ακουστεί και ότι αποτελεί, πως είναι φορολογικό τεκμήριο, το να έχει κανείς ένα ζώο συντροφιάς» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση της Σταματίνας Σταματάκου για το Marketnews.gr και το Dailypost.gr στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της 84ης ΔΕΘ και πρόσθεσε ότι η αρμοδιότητα για τα ζώα συντροφιάς πρέπει να είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Εσωτερικών.

«Θα υπάρξει συνολική στρατηγική σε συνεργασία με το φιλοζωικό κίνημα. Το σύγχρονο πλαίσιο θα θέσει και τους δήμους προ των ευθυνών τους και η ευθύνη επιτήρησης του ζητήματος θα είναι το υπουργείο Εσωτερικών» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ερώτηση του DP & του ΜΝ στην 84η ΔΕΘ – Η φιλοζωία ως ζήτημα υψηλής πολιτικής

Κύριε πρωθυπουργέ, έχετε ερωτηθεί σχεδόν για όλα τα μεγάλα θέματα. Θα ήθελα να σας πάω σε ένα θέμα που απασχολεί και συγκεντρώνει την ευαισθησία των πολιτών αλλά σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αντιμετωπίζεται με τρόπο ανάλογο και οργανωμένο από την πολιτεία.

Αναφέρομαι στην αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων και των ζώων συντροφιάς γενικότερα. Στη χώρα μας δυστυχώς καταγράφονται υψηλά ποσοστά στις κακοποιήσεις ζώων, τα δημοτικά κυνοκομεία στην πλειοψηφία τους παρουσιάζουν πολύ σοβαρά προβλήματα και η πολιτεία διαχρονικά επαφίεται στην ανιδιοτελή ιδιωτική πρωτοβουλία.

Εσείς ο ίδιος ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και μάλιστα πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, θέσατε την φιλοζωία ως ζήτημα υψηλής πολιτικής αφιερώνοντας την πρώτη «εκτός πλαισίου» δράση σας στα ζώα συντροφιάς.

Σας ρωτώ, λοιπόν, ευθέως: Τι θα κάνετε για να αλλάξει η σημερινή κατάσταση; Θα προχωρήσετε στην αλλαγή νομοθετικού πλαισίου; Και τι θα κάνετε με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Ευχαριστώ

Πηγή; marketnews.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: