Δείτε ΠΩΣ να υπολογίσετε την Ηλικία ενός Σκύλου ή μιας Γάτας σε Ανθρώπινο Χρόνια! - Fanpage

Δείτε ΠΩΣ να υπολογίσετε την Ηλικία ενός Σκύλου ή μιας Γάτας σε Ανθρώπινο Χρόνια!

Πολλοί ιδιοκτήτες μιας γάτας ή σκύλου, κοιτάζοντας το κατοικίδιο ζώο τους σκέφτονται: αν το αγαπημένο τους ζωάκι ήταν άνθρωπος, πόσο ετών θα ήταν;

Αναζητήσαμε τις απαντήσεις σε κτηνιατρική βιβλιογραφία και μάθαμε πως μετατρέπουμε την ηλικία των τετράποδων φίλων μας σε ανθρώπινα χρόνια.

Μύθος για 7 ανθρώπινα χρόνια

1

Στους ιδιοκτήτες σκύλων υπάρχει η πεποίθηση ότι η ζωή ενός έτους σκύλου ισοδυναμεί με επτά ανθρώπινα έτη. Ωστόσο, οι επιστήμονες έχουν επισημάνει το γεγονός ότι ο σκύλος στην ηλικία του ενός έτους φτάνει σε σεξουαλική ωριμότητα και είναι έτοιμος για αναπαραγωγή. Αλλά ο άνθρωπος φτάνει στην σεξουαλική ωριμότητα γύρω στην ηλικία των 15 ετών, όχι στα 7.

Κατά το πρώτο έτος της ζωής του ο σκύλος φτάνει εφηβεία. Ένας άλλος τρόπος προσδιορισμού της ηλικίας του κατοικίδιου ζώου σε «ανθρώπινα χρόνια» διαφέρει ανάλογα με τη φυλή.

Μικρόσωμα σκυλιά

2

Τα μικρόσωμα σκυλιά ζουν περισσότερα χρόνια από τα υπόλοιπα. Ως εκ τούτου, αν και φθάνουν στη σεξουαλική ωριμότητα από το πρώτο έτος, η περαιτέρω ανάπτυξη τους είναι αργή. Η αντιστοιχία της ηλικίας ενός μικρόσωμου σκύλου σε ανθρώπινα χρόνια, φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.

3

Μεσαίου μεγέθους σκυλιά

4

Ο μέσος όρος ζωής των μεσαίων σκύλων είναι μικρότερος από τα μικρόσωμα. Επιπλέον, οι μελέτες δείχνουν ότι όσο πιο βαρύ είναι ένα σκυλί, τόσο λιγότερο θα ζήσει.

Στον πίνακα που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε την αντιστοιχία της ηλικίας ενός μεσαίου μεγέθους σκύλου σε ανθρώπινα χρόνια.

5

Μεγαλόσωμα σκυλιά

6

Δυστυχώς, τα μεγαλόσωμα και βαριά σκυλιά όπως ο Μεγάλος Δανός ή του Αγίου Βερνάρδου δε ζουν πολλά χρόνια. Ορισμένοι επιστήμονες αποδίδουν το γεγονός αυτό με στη μεγάλη σωματική επιβάρυνση, και άλλοι στο υψηλό ποσοστό της κυτταρικής διαίρεσης.

Στα δεκαπέντε τους χρόνια, αυτά τα σκυλιά οργανισμούς έχουν αντίστοιχη ηλικία ενός 90χρονου. Μάθετε περισσότερα για την ηλικία των μεγαλόσωμων σκύλων στον παρακάτω πίνακα.

7

Γάτες

8

Περίπου είκοσι χρόνια πριν, η μέση διάρκεια ζωής της γάτας δεν ξεπερνούσε τα έξι χρόνια. Ωστόσο, σήμερα, χάρη στην ισορροπημένη τροφή και την κτηνιατρική περίθαλψη, οι περισσότερες γάτες ζουν μέχρι και δεκαπέντε χρόνια.

Μάθετε σε τι ανθρώπινα χρόνια αντιστοιχούν τα χρόνια ζωής της γάτας στον πίνακα που ακολουθεί.

9

Credit: Adme

Αφήστε το σχόλιο σας: