Αυτό το Κουτάβι έχει Εκατοντάδες Τσιμπούρια, σε όλο του το Κορμί. Μόλις δείτε το Κορμάκι του Σήμερα, θα Συγκινηθείτε! - Fanpage

Αυτό το Κουτάβι έχει Εκατοντάδες Τσιμπούρια, σε όλο του το Κορμί. Μόλις δείτε το Κορμάκι του Σήμερα, θα Συγκινηθείτε!

Στη Δυτική χώρα της Αφρικής, τη Γκάμπια, όσα ζώα ζουν αδέσποτα έχουν έναν σοβαρό εχθρό που δεν πρέπει να υποτιμάται. Φαίνεται μικρή, αλλά αυτή η μύγα είναι αρκετά επικίνδυνη για την υγεία, όχι μόνο για τα ζώα, αλλά και τον άνθρωπο. Ο λόγος γίνεται για τη Cordylobia anthropophaga, γνωστή ως μύγα μάνγκο. 

1

Αυτή η μύγα συνήθως αφήνει τις προνύμφες της στο χώμα και μόλις ένα ζώο ξαπλώσει, αυτές εισχωρούν κάτω από το δέρμα του ζώου για να αναπτυχθούν, τρώγοντας τη σάρκα του. Όσο μεγαλώνουν, κάνουν το ξενιστή τους ιδιαίτερα αδύναμο, και στο τέλος το ζώο πεθαίνει από αναιμία ή φλεγμονές. Το ίδιο συνέβη στο κουτάβι της παρακάτω φωτογραφίας. Ένας εθελοντής το εντόπισε αμέσως το μετέφερε σε κτηνίατρο για τις πρώτες βοήθειες.

2

Βρήκαν πάνω από 100 σκουλήκια μύγας μάνγκο μέσα στο σώμα του κουταβιού. Ο έλεγχος ξεκίνησε από τα πόδια του μικρού ζώου.

3

Ο κτηνίατρος πίεσε το δέρμα του μέχρι που τα πρώτα σκουλήκια ξεπρόβαλαν.

4

Μόλις αφαιρέθηκαν τα σκουλήκια, το κουτάβι έμεινε με μικρές τρύπες στο δέρμα εκεί που αρχικά είχαν τρυπώσει και αναπτυχθεί οι προνύμφες.

5

Σταδιακά αφαίρεσαν από όλο το σώμα τις προνύμφες, που άφησαν δεκάδες τρύπες στο σώμα του.

6

Ευτυχώς, η αφαίρεσή τους γινόταν χειρωνακτικά με απλή πίεση του δέρματος και δεν απαιτείται η χειρουργική επέμβαση.

7

8

9

Κάποιες προνύμφες δε τη γλίτωσαν και το σκυλάκι τις έφαγε για εκδίκηση!

10

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη διαδικασία στο βίντεο που ακολουθεί, αν είστε αρκετά γενναίοι: 

Credit: hefty.co

Αφήστε το σχόλιο σας: