Ζάκυνθος: Εκτέλεσε με καραμπίνα δύο σκυλιά σε ορεινή περιοχή στον Σκοπό - Fanpage

Ζάκυνθος: Εκτέλεσε με καραμπίνα δύο σκυλιά σε ορεινή περιοχή στον Σκοπό

Τα σκυλιά του Διονύση Τσιριγώτη εκτέλεσε κάτοικος της Ζακύνθου όταν νωρίς το πρωί της Κυριακής 5 Ιουλίου τα έβγαλε βόλτα στο βουνό στο όρος Σκοπός ο πατέρας του.

Τα ζώα, πού ήταν κυνηγόσκυλα, απομακρύνθηκαν τρέχοντας, και πριν προλάβει να τα φτάσει ο άνδρας ο οποίος τα συνόδευε άκουσε πυροβολισμούς και είδε τον δολοφόνο με την καραμπίνα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τα σκότωσε προληπτικά, ώστε να μην του φάνε τα πουλερικά.

Ο αυτόπτης μάρτυρας κάλεσε την Αστυνομία, και ο δολοφόνος των ζώων κρύφτηκε για να γλυτώσει τη σύλληψη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σύμφωνα με τον Ζακυνθινό Όμιλο Μέριμνας Ζώων (Ζ.Ο.Μ.Ζ.) στο σημείο που βρέθηκαν τα σκυλιά δολοφονημένα δεν υπήρχαν νεκρά ή τραυματισμένα πουλερικά. Τα σκυλιά πλησίασαν τον άνθρωπο επειδή τον εμπιστεύτηκαν και αυτός τα εκτέλεσε…

Ο Ζ.Ο.Μ.Ζ. επισημαίνει τα εξής για το έγκλημα: «Ο Verdi και η Bora μαζί με το κηδεμόνα τους, Κυριακή πρωί πήγαν για τη βόλτα τους στο Σκοπό, νωρίς για να έχει δροσιά και να μπορέσουν τα σκυλιά να τρέξουν ήσυχα και με ασφάλεια… απομακρύνθηκαν για λίγο και ο κηδεμόνας τους έτρεξε στο κατόπι τους να τα βρει, έως να φτάσει άκουσε δύο πυροβολισμούς… και τα δύο σκυλιά εκτελέστηκαν από κάτοικο της περιοχής που ενοχλήθηκε νομίζοντας ότι θα σκοτώσουν τα πουλερικά του.

Επιτόπου ο άνθρωπος κάλεσε Αστυνομία, υποβλήθηκε μήνυση και ο δράστης αναζητείται στα πλαίσια του αυτοφώρου… να σημειωθεί ακόμη και η Αστυνομία που πήγε στο περιστατικό επί τόπου δε βρήκε σκοτωμένα κοτόπουλα. Τα σκυλιά θεωρώντας ότι όλοι οι άνθρωποι τα αγαπάνε πλησίασαν για παιχνίδι, όμως ο εκτελεστής τους δε δίστασε ούτε στιγμή, σαν έτοιμος από καιρό… και πόσα άλλα θα έπεσαν πυροβολημένα δε πιστεύουμε ότι δε το έχει ξανακάνει. Ελπίζουμε και περιμένουμε η απόφαση του δικαστηρίου να είναι η πιο αυστηρή που προβλέπει το νομικό μας πλαίσιο.

Το Σωματείο μας στέκεται συμπαραστάτης στην οικογένεια του Verdi και της Bora, ήταν και τα δυο μόλις 1 χρονών, μεγαλωμένα με φροντίδα και αγάπη, όχι εξαρτήματα κυνηγιού αλλά μέλη της οικογενείας, περιπατητές και συνοδοιπόροι και η απώλεια τους πονάει…

Καμιά ανοχή για τέτοια εγκλήματα, καμία δικαιολογία στην ευκολία κάποιων να σηκώνουν τη καραμπίνα να σημαδεύουν και να αφαιρούν ζωές. Καταγγέλλουμε τα εγκλήματα κατά των ζώων στις αρμόδιες αρχές, σχεδόν πάντα είναι προάγγελοι εγκλημάτων και κατά των ανθρώπων. Verdi και Bora, τρέξτε ελεύθερα, η κακία δε μπορεί να σας αγγίξει…» καταλήγει η ανακοίνωση του φιλοζωικού φορέα.

Πηγή: zoosos.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: