Η ιστορία της φάρμας όπου έζησαν 500 λιοντάρια που εμφανίστηκαν σε ταινίες του Hollywood - Fanpage

Η ιστορία της φάρμας όπου έζησαν 500 λιοντάρια που εμφανίστηκαν σε ταινίες του Hollywood

Mια φάρμα στο El Monte της Καλιφόρνια, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1925, ήταν ο χώρος όπου μεγάλωσαν και εκπαιδεύτηκαν πολλά χολιγουντιανά… αφρικανικά λιοντάρια. Πρόκειται για την περίφημη Gay’s Lion Farm, ιδιοκτήτες της οποίας ήταν ο Γάλλος Charles Gay, και η Αγγλίδα σύζυγός του Muriel Gay, οι οποίοι εργάζονταν σε τσίρκο στο Λονδίνο. Το 1914 εγκαταστάθηκαν στην Καλιφόρνια όπου ασχολήθηκαν με την εκπαίδευση λιονταριών.
Οι Gays γνωρίζοντας πολλά πράγματα για τα μεγάλα αυτά άγρια ζώα αποφάσισαν να ξεκινήσουν τη φάρμα και να μπουν στη χολιγουντιανή κινηματογραφική βιομηχανία με κάτι που εκείνα τα χρόνια ήταν ιδιαίτερα προσοδοφόρο.
Οι εμφανίσεις άγριων ζώων στις κινηματογραφικές ταινίες ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς. Το ζευγάρι αρχικά ασχολήθηκε με την εκπαίδευση τριών λιονταριών, τα οποία κρατούνταν σαν ατραξιόν στο MacArthur Park. Ο κόσμος συνέρρεε για να τα δει από κοντά. Έτσι πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν τη φάρμα, στην οποία έζησαν πάνω από 200 κινηματογραφικά λιοντάρια.
 Μια ομάδα αντρών κάθονται για φαγητό στη φάρμα κάνοντας πρόποση σε ένα λιοντάρι με το όνομα Numa. Ο Numa ήταν η έμπνευση για το λιοντάρι των ταινιών του Ταρζάν.
 Τα λιοντάρια της Gay’s Lion Farm εκπαιδεύονταν για να συμμετέχουν σε γνωστές κινηματογραφικές ταινίες του Hollywood στη δεκαετία του ’30
 Μια ομάδα παιδιών από σχολείο ποζάρει μαζί με ένα από τα λιοντάρια της φάρμας που έζησε εκεί
 Ο ιδιοκτήτης της φάρμας Charles Gay
 Η σύζυγός του Muriel Gay
 Η Jackie, το γνωστό λιοντάρι που έγινε το σύμβολο της MGM. H πρώτη της εμφάνιση ήταν στην ταινία του Charlie Chaplin “The Circus”. 
Με τον καιρό η φάρμα αυτή έγινε πόλος έλξης πολλών επισκεπτών και τουριστών που ήθελαν να δουν από κοντά τα ζώα και να φωτογραφηθούν μαζί τους. Συχνά παρακολουθούσαν την εκπαίδευσή τους αλλά και όλη την προετοιμασία της εμφάνισης των λιονταριών σε μια ταινία. Οι επισκέψεις επίσης σχολείων ήταν ιδιαίτερα συχνές. Από το μέρος αυτό πέρασαν πολλοί πολιτικοί αλλά και ηθοποιοί του Hollywood, μεταξύ αυτών η Marilyn Monroe.
Τον Σεπτέμβριο του 1928 και ενώ οι Gays ήταν σε ταξίδι στην Ευρώπη, ένας εκπαιδευτής που εργαζόταν στη φάρμα ξέχασε να κλείσει ένα κλουβί με αποτέλεσμα να το σκάσει ένα λιοντάρι. Το λιοντάρι όρμηξε στον επιστάτη της φάρμας John Rounan και του έκοψε το χέρι. Η πληγή του όμως ήταν τόσο άσχημη που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Το λιοντάρι στη συνέχεια σκοτώθηκε από τις σφαίρες αστυνομικών. Το περιστατικό αυτό ενέπνευσε τον συγγραφέα James M. Cain να γράψει τη σύντομη ιστορία “The Baby in the Icebox”, μια ιστορία που στη συνέχεια τον ενέπνευσε για να γράψει το “Ο Ταχυδρόμος Χτυπούσε δυο Φορές”.
Τον Δεκέμβριο του 1942 η φάρμα των Gays έκλεισε λόγω της εμπλοκής της Αμερικής στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα λιοντάρια που ζούσαν εκεί, λόγω της έλλειψης τροφής, μεταφέρθηκαν σε διάφορους ζωολογικούς κήπους σε όλη τη χώρα. Στο τέλος του πολέμου ο Gay αρρώστησε και δεν μπορούσε να δημιουργήσει και πάλι τη φάρμα του. Μετακόμισε στο Balboa Island της Καλιφόρνια όπου πέθανε από καρδιά το 1950. Η σύζυγός του πέθανε 16 χρόνια αργότερα, το 1966.
Φυσικά αυτή η ιστορία δείχνει για άλλη μια φορά την εκμετάλλευση των ζώων από τον άνθρωπο για κέρδος.

              

Πηγή: pet pet news

Αφήστε το σχόλιο σας: