Μητέρα κύκνος πέθανε από τη στεναχώρια όταν άνθρωποι διέλυσαν τη φωλιά με τα αγέννητα μικρά της - Fanpage

Μητέρα κύκνος πέθανε από τη στεναχώρια όταν άνθρωποι διέλυσαν τη φωλιά με τα αγέννητα μικρά της

Μια μητέρα κύκνος, της οποίας τα αγέννητα μωρά σκοτώθηκαν όταν μια ομάδα εφήβων πέταξε τούβλα στη φωλιά της, πέθανε από «στενοχώρια», σύμφωνα με φιλόζωους της περιοχής.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν σε κανάλι του Μπόλτον της Αγγλίας στις 20 Μαΐου. Σύμφωνα με το Manchester Evening News, οι νεαροί έριχναν πέτρες και τούβλα κοντά σε φωλιά κύκνων, διαλύοντας τρία από τα έξι αυγά. Λίγες μέρες αργότερα, σκύλοι κι άλλα ζώα εξαφάνισαν δύο ακόμη αυγά, αφήνοντας τελικά μόλις ένα στη φωλιά. Σύμφωνα με τη φιλοζωική οργάνωση «Swan Sanctuary», οι κύκνοι θρηνούν την απώλεια παρόμοια με τους ανθρώπους. Ωστόσο, η ψυχολογία της μητέρας κύκνου επιβαρύνθηκε περαιτέρω τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς και το αρσενικό ζευγάρι της χάθηκε. Φιλόζωοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι ο κύκνος απομακρύνθηκε από τη φωλιά και έχασε το δρόμο του λόγω του αυξημένου στρες.

Έτσι, πριν λίγες μέρες, ο θηλυκός κύκνος μην αντέχοντας τη διπλή απώλεια βρέθηκε νεκρός στην ίδια φωλιά. Ο ακτιβιστής Sam Woodrow είπε ότι «Πιθανότατα πέθανε από στενοχώρια, επειδή έφυγε ο σύντροφός της».

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει στην περιοχή. Ντόπιοι και φιλόζωοι από όλη την Αγγλία αντιδρούν έντονα έτσι ώστε να αυστηροποιηθούν οι νόμοι για την προστασία των ζώων και των βιότοπών τους.

[mixanitouxronou.gr]

Αφήστε το σχόλιο σας: