Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων: Μπήκαν βράδυ στο Ελληνικό να σώσουν ζώα στα χαλάσματα - Fanpage

Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων: Μπήκαν βράδυ στο Ελληνικό να σώσουν ζώα στα χαλάσματα

Δυστυχώς παρά τις υποσχέσεις των υπεύθυνων για λύση στο πρόβλημα των ζώων που είναι μέσα στο Ελληνικό, τα πράγματα δεν είναι καλά, καθώς δεν έγινε από μέρους τους κάποια σοβαρή προσπάθεια για να πιαστούν τα εγκλωβισμένα ζώα και έχουν αφήσει τα πάντα τελευταία στιγμή.

Με άλλα λόγια ό,τι κάνουν οι εθελοντές που δίνουν μάχη με το χρόνο. Οι κατεδαφίσεις ξεκινάνε και μέσα υπάρχουν πολλά ενήλικα ζώα αλλά και νεογέννητα.

Μετά την απαγόρευση για κάποιες μέρες εισόδου στο χώρο, το μέρος άνοιξε πάλι. Και οι εθελοντές αυτές τις μέρες πήραν άδεια να μπουν να πιάσουν ζώα. Στην προσπάθειά τους αυτή βοήθησε και η ομάδα A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων.

Οι εθελοντές της ART κάνουν σπουδαία δουλειά και αυτό είναι γνωστό. Έτσι, όπως διαβάζουμε στη σελίδα τους στο Facebook, διασώστες της ομάδας πήγαν στο Ελληνικό 6 και 8 Ιουλίου, αργά το βράδυ για να πιάσουν γάτες. Παρόντες ήταν η Κατερίνα Κατερινάκη της Φιλοζωικής Παρέμβασης Ελληνικού Αργυρούπολης αλλά και εθελοντές που φρόντιζαν χρόνια τη γατοαποικία, όπως η Georgia Fockianou. Παρούσα ήταν και η αντιδήμαρχος του Δήμου κυρία Ειρήνη Στελλάκη.

Μέσα στα χαλάσματα εντοπίστηκαν 15 με 20 ενήλικες γάτες και περίπου 6-7 μικρά γατάκια, 2 με 3 μηνών, τα οποία ήταν ιδιαίτερα φοβικά, τρομαγμένα και έμπαιναν μέσα στα χαλάσματα, κάτι που έκανε αδύνατη την προσέγγισή τους.

Και τις δυο μέρες όσοι ήταν στη διάσωση έκαναν τεράστιο αγώνα για να πιάσουν γάτες. Η κατάσταση εκεί μέσα είναι πολύ δύσκολη και τα ζώα σε πανικό. Συνολικά διασώθηκαν: Ένα γατάκι 30 ημερών, 4 γατάκια 2-3 μηνών και μια ενήλικη γατούλα.

Η ομάδα έχει μεγάλες φθορές στον εξοπλισμό της, λόγω των αμέτρητων διασώσεων, και κάνει έκκληση για οποιαδήποτε βοήθεια. Βοηθάμε τους εθελοντές για να βοηθάνε και αυτοί με τη σειρά τους τα ζώα. Η μόνη τους βοήθεια είμαστε εμείς.

Δείτε την ανάρτηση της A R T – Animal Rescue Team – Ομάδα Απεγκλωβισμού Ζώων https://www.facebook.com/760318860970351/photos/pcb.1177691265899773/1177689739233259/?type=3&theater

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Πηγή: petpet.news

Αφήστε το σχόλιο σας: