Ο κωφός σκύλος που έζησε 11 χρόνια στο δρόμο, κοιμήθηκε μια μέρα στη βεράντα μιας γυναίκας και η ζωή του άλλαξε για πάντα - Fanpage

Ο κωφός σκύλος που έζησε 11 χρόνια στο δρόμο, κοιμήθηκε μια μέρα στη βεράντα μιας γυναίκας και η ζωή του άλλαξε για πάντα

Αφού έζησε ολόκληρη τη ζωή του στο δρόμο, ο «Σόλο», ένας 11χρονος κωφός σκύλος χαίρεται που βρήκε για πάντα μια οικογένεια.

Ο «Solo», ένας κωφός σκύλος, είχε ζήσει στους δρόμους του Λος Άντζελες (ΗΠΑ) όλη τη ζωή του. Όταν ήταν περίπου 11 ετών,αρρώστησε πολύ βαριά και δεν μπορούσε να ακολουθήσει τα άλλα σκυλιά στο δρόμο, έτσι πήγε τυχαία σε μία βεράντα και κάθισε, αποφασισμένος να μείνει εκεί μέχρι να έρθει κάποιος να τον βοηθήσει.

Η γυναίκα είδε το φοβισμένο ηλικιωμένο σκυλί, το οποίο βρήκε μόνο στη βεράντα της, και αποφάσισε να τον ονομάσει Solovino, γιατί «ήρθε μόνος του». Μετά από λίγες μέρες όπου ο Σόλο ζούσε ακόμα στη βεράντα της, η γυναίκα επικοινώνησε με το Rocket Dog Rescue, ο οποίος συμφώνησε να τον φροντίσει και τον πήγε στο Σαν Φρανσίσκο.

Αφού έφτασε στο κέντρο διάσωσης, ο Solo φιλοξενούνταν σε ένα οικογενειακό σπίτι και παρέμεινε με αρκετούς φίλους εκεί για ενάμιση χρόνο. Υιοθετήθηκε αρκετές φορές και όλοι τον επέστρεφαν.

Κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί το γλυκό σκυλί δεν μπορούσε να βρει σπίτι για να μείνει μαζί τους για πάντα, μέχρι που τελικά η Carol Messina είδε τη φωτογραφία του στο Διαδίκτυο.

Μόλις είδα το πρόσωπό του τον λάτρεψα. Τότε είδα ότι λεγόταν Solovino, (έχω επίσης μια γάτα με όνομα ‘Star Wars’). Άρχισα να σκέφτομαι, “Λοιπόν, το όνομά του είναι Solo!” Σκέφτηκα ότι αυτό ήταν το όνομα με τον οποίο τον καλούσε ο πατέρας του! Ήξερα ότι ήταν η μοίρα. Όταν τον γνώρισα και είδα πόσο λυπημένος ήταν, ήξερα ότι θα μένει μαζί μου για πάντα.

Όταν ο Σόλο ήρθε για πρώτη φορά στο καινούριο του σπίτι, ήταν τρομαγμένος και πολύ ντροπαλός. Αφού έζησε στο δρόμο όλη τη ζωή του και στη συνέχεια πηγαίνοντας από σπίτι σε σπίτι, ήταν πολύ προσεκτικός με τους ανθρώπους και δεν φαινόταν να πιστεύει ότι αυτό το σπίτι θα ήταν τελικά το τελευταίο.

Όταν ήρθε για πρώτη φορά μαζί μου, είχε την ουρά του ανάμεσα στα πόδια του για μήνες. Ήταν πολύ αδιάφορος με τα άλλα σκυλιά, τους ανθρώπους και τις γάτες, και τρόμαζε κάθε φορά που κάποιος προσπαθούσε να τον πλησιάσει. Κατάλαβα ότι η ακοή του ήταν πολύ χειρότερη, όπως και τα δόντια του από ότι μου είχαν πει.

Δεδομένου ότι ο Solo ήταν ήδη πολύ ηλικιωμένος και άρρωστος, το κέντρο διάσωσης και οι άνθρωποι που τον φιλοξενούσαν, δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι ήταν ουσιαστικά κωφός και ότι τα δόντια του ήταν σε πολύ κακή κατάσταση.

Δεν ήταν σε θέση να ακούσει τους ανθρώπους που τον πλησίαζαν. Ήταν ο λόγος που είχε τόσο άγχος για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα, και τα δόντια του τον πονούσαν τόσο πολύ που δυσκολευόταν να φάει κάτι με ενθουσιασμό.

Η μητέρα του αποφάσισε να αναβάλει μια μικρή χειρουργική επέμβαση που έπρεπε να κάνει, οπότε θα μπορούσε να θεραπεύσει τα δόντια του Solo αμέσως και μόλις το έκανε, έγινε ξαφνικά ένας εντελώς διαφορετικός σκύλος.

Μόνο τώρα του αρέσει να τρέχει και να παίζει οπουδήποτε και παντού και αγαπάει ακόμη και τους νέους φίλους του που διασχίζουν το μονοπάτι του.

Έχει έναν καλύτερο φίλο που ονομάζεται Bailey, ο οποίος ζει στο ίδιο συγκρότημα διαμερισμάτων, και τρέχει μέχρι το διαμέρισμα του Bailey για να τον επισκεφθεί. Είναι πολύ πιο ευτυχισμένος τώρα και φαίνεται να έχει δεχτεί ότι αυτή είναι η ζωή του τώρα και ποτέ δεν θα αλλάξει.

“Οι άνθρωποι που ζουν γύρω μας σχολιάζουν πώς δεν μοιάζει πλέον με το ίδιο σκυλί. Δεν χαμογελούσε και άνοιγε το στόμα του μόνο για να αναπνεύσει για μήνες, και τώρα χαμογελάει, κυλιέται και τρέχει σε εξωτερικούς χώρους δώδεκα φορές την ημέρα.

Η Carol βρήκε επίσης τρόπους για να τον βοηθήσει να ανακουφίσει τις ανησυχίες του Solo που προκαλείται από την κώφωση του. Του φόρεσε έναν ιμάντα που λέει ότι είναι κωφός κάθε φορά που βγαίνουν, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην τον ακουμπάνε χωρίς να ρωτούν. Πάντα ανάβει και σβήνει τα φώτα όταν μπαίνει σε ένα δωμάτιο, έτσι ξέρει ότι είναι εκεί και δεν θα φοβάται αν ξαναμπώ στο δωμάτιο.

Έχει πολλά προβλήματα υγείας, αλλά είναι ευτυχής που θα ζήσει τα χρυσά του χρόνια με τη νέα του μαμά, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή. Η μητέρα του σκοπεύει ακόμη να μετακομίσει σε μια νέα κατοικία χωρίς σκάλες, οπότε ο Solo θα μπορεί να κινηθεί πιο εύκολα καθώς μεγαλώνει και έτσι μπορεί να υιοθετήσει ακόμη περισσότερα ηλικιωμένα σκυλιά στο μέλλον.

«Είμαι πολύ περήφανη για την πρόοδο μας. Είναι το καλύτερο που έχω κάνει ποτέ και με ενέπνευσε να πάρω περισσότερα ηλικιωμένα σκυλιά που χρειάζονται παρηγορητική φροντίδα ».

Πηγή: petsworld.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: