Πακιστάν: Έκλεισαν τα pet shops και παράτησαν τα ζώα που πουλούν να πεθάνουν στα κλουβιά - Fanpage

Πακιστάν: Έκλεισαν τα pet shops και παράτησαν τα ζώα που πουλούν να πεθάνουν στα κλουβιά

Όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου έτσι και στο Πακιστάν οι αρχές έκλεισαν τους ανθρώπους στα σπίτια τους σε καραντίνα και απαγόρευσαν τη λειτουργία των περισσότερων καταστημάτων λόγω της επιδημίας. Μέσα σε αυτά και των pet shops, που βρίσκονται στις μεγάλες πόλεις. Τι γίνονται όμως και τα ζώα που πουλούν; Σκυλάκια, γατάκια, κουνέλια και άλλα; Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι θλιβερή και μας εξοργίζει γιατί τα άφησαν εκεί στα κλουβιά να πεθάνουν. Και πέθαναν. Εκατοντάδες ζώα πέθαναν από την ασιτία στα pet shops εκεί. Κλεισμένα στα σπιτάκια τους.

Στην αγορά του Καράτσι (Karachi’s), της πρωτεύουσας της επαρχίας Σιντ, πολλοί φιλόζωοι ακτιβιστές προσπαθούν να μπουν στα κλειστά μαγαζιά και να βοηθήσουν όσα ζώα ακόμα ζουν. Δυο εβδομάδες τώρα ακούγονται τα απελπισμένα κλάματα των ζώων που προσπαθούν να σωθούν. Δυστυχώς το 70% αυτών βρέθηκαν νεκρά. Αμέτρητα νεκρά. Το δε 30% είναι σε άθλια κατάσταση και οι εθελοντές δεν γνωρίζουν αν θα καταφέρουν να τα σώσουν.

Ο ακτιβιστής Ayesha Chundrigar, πρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης, ACF Animal Rescue, θα πει στο AFP: “Είναι τρομερό όλο αυτό. Δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψει κανείς. Τα ζώα λιμοκτονούσαν στα κλουβιά, χωρίς φως και χωρίς αέρα. Χωρίς νερό και φαγητό. Πολλά έμειναν στους δρόμους όπου προσπαθούμε να τους δώσουμε να φάνε. Εθελοντές και κτηνίατροι κάνουμε ότι μπορούμε”.

Μετά από την κατακραυγή των φιλόζωων, οι αρχές πείστηκαν να αφήσουν τους ιδιοκτήτες των pet shops να πάνε να φροντίσουν τα ζώα που έχουν παρατήσει. Όσα φυσικά ακόμα ζουν.

Πηγή: petpet.news

Αφήστε το σχόλιο σας: