Πολυτελές ξενοδοχείο συλλέγει τα εναπομείναντα φαγητά για να τροφοδοτήσει σκύλους καταφυγίων - Fanpage

Πολυτελές ξενοδοχείο συλλέγει τα εναπομείναντα φαγητά για να τροφοδοτήσει σκύλους καταφυγίων

Ανησυχώντας για το θέμα των παγκόσμιων απορριμμάτων τροφίμων, ο επικεφαλής σεφ των 5-αστέρων Hotel Fairmont στο Αμπού Ντάμπι, Chef J Gourmet, έρχεται με έναν έξυπνο τρόπο να ξαναχρησιμοποιήσει το ανέπαφο εναπομείναντα φαγητό του ξενοδοχείου.

Αντί να το πετάξει
σε ένα χώρο υγειονομικής ταφής για να σαπίσει, ο Chef J Gourmet το έχει επανατοποθετήσει σε τροφή για σκύλους, προκειμένου να ταΐσει τα αδέσποτα της περιοχής.

Το πρόγραμμα ονομάζεται πρωτοβουλία Doggy Bag. Μετά από κάθε γεύμα, το προσωπικό του εστιατορίου συλλέγει τα τρόφιμα που που απομένουν σε μεγάλες σακούλες απορριμμάτων. Σύμφωνα με τον Chef J Gourmet, λαμβάνουν προφυλάξεις για την αποφυγή δυνητικά επιβλαβών συστατικών – έτσι τα κόκαλα ή τα πλούσια τρόφιμα με βαριές σάλτσες ή πάρα πολλά μπαχαρικά παραμένουν εκτός της συλλογής.

Το κρέας που έχει απομείνει, τα φρούτα και τα λαχανικά στη συνέχεια τα περνάει από το βιομηχανικό μύλο του ξενοδοχείου και το μετατρέπει σε γαστρονομικά γεύματα σκύλων πέντε αστέρων!

Ο σεφ και το προσωπικό του, παραδίδουν το φαγητό στο Cloud 9 Pet Hotel and Care, το οποίο είναι ένα τοπικό καταφύγιο για ζώα και αδέσποτη διάσωση. Όπως μπορεί κανείς να φανταστεί, τα σκυλιά είναι περισσότερο από ευτυχείς να χαλαρώσουν στα υπολείμματα.

Τα απόβλητα τροφίμων είναι ένα αρκετά μεγάλο παγκόσμιο ζήτημα. Σύμφωνα με μια έκθεση της Boston Consulting Group, 2,1 δισεκατομμύρια τόνοι τροφίμων σπαταλιούνται κάθε χρόνο. Εκτός από την απελπισία, τα απόβλητα τροφίμων συμβάλλουν σε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα όπως η ρύπανση.

Μεγάλες οργανώσεις όπως τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα σούπερ μάρκετ ευθύνονται για μεγάλο μέρος των αποβλήτων τροφίμων στον κόσμο μας. Τα περισσότερα από αυτά είναι απολύτως καλά, αλλά οι νόμοι για την ασφάλεια των τροφίμων δεν επιτρέπουν την ανακατανομή τους για ανθρώπινη κατανάλωση.

Ευτυχώς για τα σκυλιά στο Cloud 9, δεν υπάρχει κανένας νόμος κατά του να παραμείνουν τα απομεινάρια στα αδέσποτα σκυλιά που έχουν ανάγκη.

Από τότε που ο Chef J Gourmet ξεκίνησε την πρωτοβουλία Doggy Bag Initiative, αρκετά ξενοδοχεία στην περιοχή ακολούθησαν και το Hotel Al Wahda Grand Millenium και το Hotel Crowne Plaza.

Ο σεφ J Gourmet ελπίζει να εμπνεύσει πολλά άλλα ξενοδοχεία και εστιατόρια σε όλο τον κόσμο για να μοιραστούν τα απομεινάρια τους με αδέσποτα σκυλιά. Αυτό είναι ακριβώς το είδος της παγκόσμιας τάσης που χρειαζόμαστε, δεν συμφωνείτε;

Πηγή:petsworld.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: