11 Συμπεριφορές με τις οποίες οι Γάτες μας εκφράζουν την αγάπη τους. - Fanpage

11 Συμπεριφορές με τις οποίες οι Γάτες μας εκφράζουν την αγάπη τους.

Οι γάτες σίγουρα φημίζονται ως ένα από τα πιο απόμακρα είδη στον κόσμο των κατοικίδιων ζώων. Δεν ενθουσιάζονται εύκολα και δεν είναι στοργικές σαν τα σκυλιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το νιώθουν μέσα τους.

Στην πραγματικότητα, οι γάτες αγαπούν σαφώς τους ανθρώπους τους, απλά έχουν το δικό τους τρόπο να το εκφράζουν. Έτσι την επόμενη φορά που η γάτα σας παρουσιάσει κάποιες από αυτές τις 11 συμπεριφορές, σας δείχνει την αγάπη της με ψύχραιμο και ήρεμο τρόπο.

1. Το “ζύμωμα” στην αγκαλιά σας είναι κάτι περισσότερο από μασάζ.

1

Σύμφωνα με τους ειδικούς των κατοικίδιων ζώων, όταν το γατάκι σας κουρνιάζει στην αγκαλιά σας και ζυμώνει τα πόδια σας, καθώς εσείς το χαϊδεύετε, προσπαθεί να επιστρέψει την αγάπη που εσείς του δείχνετε. Τυλίξτε μια κουβερτούλα γύρω της, γιατί όσο πιο ευτυχισμένη είναι, τόσο πιο ενθουσιώδες το ζύμωμα της θα γίνει… αλλά θα κάνουν την εμφάνισή τους και τα αιχμηρά της νύχια.

2. Ένα δώρο δεν έχει σημασία πόσο αηδία είναι, εξακολουθεί να είναι ένα δώρο.

2

Οι γάτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα να προσφέρουν στους ιδιοκτήτες τους δώρα. Δυστυχώς, η σκέψη της γάτας και ενός ανθρώπου για ένα δώρο μπορεί να διαφέρουν λιγάκι. Ακόμη και αν οι μικροί κυνηγοί σας φέρουν κάτι που θα θέλατε να εξαφανιστεί, πάντα να εκτιμάτε τη σκέψη πίσω από αυτή τη πράξη.

3. Το τρίψιμο με το κεφάλι είναι απλώς ένας τρόπος για να έρθετε πιο κοντά.

3

Αυτή η παράξενη στοργική συμπεριφορά μπορεί να αποδοθεί στη μοναδική ανατομία της γάτας. Οι γάτες έχουν αδένες συγκεντρωμένους γύρω από το σώμα τους, συμπεριλαμβανομένων των μάγουλων και το κεφάλι. Όταν τρίβει το μέτωπό της πάνω σας, το γατάκι σας απλά θέλει να σας επισημάνει ως δική του.

4. Το επίμονο βλέμμα στα μάτια του άλλου δεν είναι μόνο για τους ανθρώπους.

4

Αυτό το παρατεταμένο βλέμμα δεν έχει σκοπό να σας τρομάξει. Στην πραγματικότητα είναι το ισοδύναμο από ένα φιλί. Εάν η γάτα σας κοιτάζει επίμονα, ανοίγει τα μάτια της διάπλατα και στη συνέχεια τα ανοίγει ξανά αργά, προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σας την αγάπη και την εμπιστοσύνη της.

5. Η εμφάνιση της κοιλιάς δεν είναι απλώς για τέντωμα.

5

Τα περισσότερα ζώα γνωρίζουν πολύ καλά να κρύβουν τις πιο ευάλωτες πλευρές τους. Μια γάτα που δείχνει τη κοιλιά της στην παρουσία σας, υποδηλώνει ότι σας εμπιστεύεται αρκετά για να αφήσει τις άμυνές της να πέσουν.

6. Είναι όλα θέμα ουράς.

6

Οι ουρές δεν είναι απλά διακοσμητικές. Μπορούν πραγματικά να σας δείξουν πώς η γάτα σας αισθάνεται. Αν το γατάκι σας μαζεύει την ουρά του και την στρίβει στην άκρη του, θεωρείστε το ευχαριστημένο. Ορισμένοι ειδικοί συμπεριφοράς ζώων αποκαλούν αυτή την κίνηση “ο ευτυχισμένος χορός ουράς.”

7. Το συγκεκριμένο δάγκωμα στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου επιθετικό.

7

Ίσως είναι λίγο επώδυνο, αλλά ένα ελαφρό δάγκωμα στα δάχτυλα ή στα πόδια από τη γάτα σας είναι στην πραγματικότητα ένα σημάδι αγάπης. Το δέρμα της γάτας είναι λίγο πιο σκληρό από των ανθρώπων, έτσι αυτά τα παιχνίδια με δάγκωμα δεν βλάπτουν άλλες γάτες, αλλά η γάτα σας δεν συνειδητοποιεί ότι θα μπορούσε να είναι διαφορετικά για τους ανθρώπους.

8. Ο χορός γύρω από τα πόδια σας δεν είναι ο αγαπημένος τρόπος της γάτας σας να σας βάλει τρικλοποδιά.

8

Παρόμοια με το τρίψιμο του κεφαλιού, οι γάτες τρίβονται στα πόδια του αγαπημένου τους ανθρώπου, για να περάσουν τη μυρωδιά τους επάνω σε σας. Είναι ένα σημαντικό τελετουργικό δεσίματος για τη γάτα σας, έτσι καλύτερα να την αφήσετε να εκφράσει την αγάπη της ανενόχλητα σε αυτή την ελαφρώς άβολη συμπεριφορά.

9. Το γουργουρητό σημαίνει ότι η γάτα σας είναι ευτυχισμένη.

9

Ενώ τα γουργουρητά μπορεί να διαφέρουν ως προς το ύφος, την ένταση και το νόημα, είναι σίγουρα όμως σημάδι επικοινωνίας. Όταν η γάτα σας γουργουρίζει μπροστά σας, σίγουρα σας εκφράζει την αγάπη της.

10. Αν είναι κολλημένη δίπλα σας, τότε είναι σίγουρα αγάπη.

10

Οι γάτες φημίζονται για την αίσθηση της ανεξαρτησίας, αλλά μερικές φορές η γάτα σας θα γίνει η σκιά σας. Σε αυτή τη περίπτωση, είναι μια σαφής ένδειξη ότι απολαμβάνει σημαντικά τη παρέα σας. Και αν εξακολουθεί να σας ακολουθεί τριγύρω, όταν δεν είναι καν η ώρα του γεύματος; Ναι, τότε είναι αληθινή αγάπη.

11. Το ατελείωτο γρατσούνισμα στα έπιπλα μπορεί να είναι κουραστικό, αλλά αυτή η εξήγηση θα σας ευχαριστήσει.

11

Οι γάτες λατρεύουν να ξύνουν τα νύχια τους. Όχι μόνο αυτή η πράξη είναι ικανοποιητική γι’ αυτές, αλλά και τα ορατά σημάδια και η οσμή που αφήνουν, υποδηλώνουν το χώρο τους. Όταν η γάτα δείχνει μια προτίμηση σε μέρη που σχετίζονται έντονα με τον ιδιοκτήτη της, είναι ένα σημάδι της μεταξύ τους αγάπης.

Credit: wimp.com

Αφήστε το σχόλιο σας: