"Τέλος στα Κλουβιά" - Fanpage

«Τέλος στα Κλουβιά»

130 ελληνικές και ευρωπαϊκές οργανώνεις ενώνουν τις δυνάμεις τους και ζητούν τον τερματισμό της χρήσης κλουβιών για τα παραγωγικά ζώα.

Μετά την εκδήλωση έναρξης της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών στις Βρυξέλλες στις 25 Σεπτεμβρίου 2018, σειρά έχει η Ελλάδα.

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 (ώρα 17:30) θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών ‘Τέλος στα κλουβιά’ στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Αθήνα) με την παρουσία ευρωβουλευτών και βουλευτών καθώς και μη-κυβερνητικών οργανώσεων.

Η Πρωτοβουλία οργανώνεται από τη διεθνή μη-κυβερνητική οργάνωση Compassion in World Farming (CIWF) με τη συμμετοχή 130 ευρωπαϊκών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων 41 από την Ελλάδα.

Ο στόχος της Πρωτοβουλίας είναι ο τερματισμός της χρήσης κλουβιών στην κτηνοτροφία της Ευρώπης. Εκατοντάδες εκατομμύρια παραγωγικά ζώα περνούν ολόκληρη τη ζωή τους ή σημαντικό μέρος αυτής φυλακισμένα σε μικρά κλουβιά και σε συνθήκες που αναστέλλουν ή περιορίζουν τη φυσική τους συμπεριφορά και προκαλούν πολύ σοβαρά προβλήματα στην υγεία και ευημερία τους.

Η Compassion in World Farming και οι συνεργαζόμενες οργανώσεις στην Ελλάδα και Ευρώπη συμμετέχουν στην εκστρατεία για να υπερβούν κατά πολύ τον απαιτούμενο αριθμό του ενός εκατομμυρίου έγκυρων υπογραφών από Ευρωπαίους πολίτες στη διάρκεια ενός χρόνου.

Οι υπογραφές αυτές θα τεθούν υπόψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να εξετάσει το αίτημα. Η συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαίων πολιτών θεωρεί ότι η προστασία των παραγωγικών ζώων είναι πολύ σημαντική και πρέπει να αυξηθεί το επίπεδο προστασίας τους.

Μπορείτε να υπογράψετε τη συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία εδώ: www.endthecageage.eu

Μπορείτε να κατεβάσετε εικόνες από την εκστρατεία και στοιχεία για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εδώ.

#EndTheCageAge Facebook: CIWF Ελλάδα

Για περισσότερες πληροφορίες: 6972004963 ecigr@ciwf.org

* Η ΜΚΟ Compassion in World Farming (CIWF) ιδρύθηκε πριν από 50 χρόνια για να σταματήσει τη βιομηχανική εντατική εκτροφή των παραγωγικών ζώων. Σήμερα, η οργάνωση έχει γραφεία και εκπροσώπους σε πολλές χώρες της ΕΕ, καθώς και στην Αμερική, Ν. Αφρική και Κίνα.

Έχει ηγηθεί σημαντικών εκστρατειών οι οποίες οδήγησαν, μεταξύ άλλων, σε απαγορεύσεις βάναυσων πρακτικών και στη βελτίωση την συνθηκών εκτροφής των ζώων στην Ευρώπη.

Πηγή: enallaktikos.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: