Υπογράφουμε όλοι για να μη θανατωθεί το ροτβάιλερ των Γλυκών Νερών-Αττικής - Fanpage

Υπογράφουμε όλοι για να μη θανατωθεί το ροτβάιλερ των Γλυκών Νερών-Αττικής

Η λύση του προβλήματος δεν είναι να αποφασιστεί η θανάτωση του σκύλου. Η λύση είναι ο προβληματισμός και η υπευθυνότητα που πρέπει να δείχνει ο κάθε χειριστής/κηδεμόνας/ιδιοκτήτης σκύλου. Αν θες και εσύ να υπογράψεις…

Είναι τραγικό που χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή, ένα νεογέννητο παιδί, είναι λυπηρό και δεν χωράνε λόγια.

Η λύση του προβλήματος δεν είναι να αποφασιστεί η θανάτωση του σκύλου. Η λύση είναι ο προβληματισμός και η υπευθυνότητα που πρέπει να δείχνει ο κάθε χειριστής/κηδεμόνας/ιδιοκτήτης σκύλου.

Οι κατάλληλοι άνθρωποι θα μπορέσουν να δώσουν μια πιο σωστή λύση απ’ ό,τι μια «εύκολη» απόφαση ευθανασίας εάν και εφόσον παρθεί.

Το ψήφισμα αυτό είναι ψήφισμα αλληλεγγύης και παρότρυνσης των υπευθύνων να εξετάσουν το θέμα αποκλείοντας την τιμωρητική απόφαση της ευθανασίας ενός πλάσματος που δεν αποφάσισε τη ζωή του.

Πολλές φορές η εύκολη απάντηση/λύση δεν σημαίνει πως είναι η σωστή, υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα των χειριστών/κηδεμόνων είναι το αποτέλεσμα της εικόνας του σκύλου, όσο υπεύθυνα “δουλεύεις” τον τετράποδο φίλο σου τόσο πιο πολύ αυτή η “επένδυση” θα έχει ως ανταμοιβή την όμορφη συμβίωση.

Θεωρώ πως η καθημερινή ενασχόληση με δημιουργικές ασκήσεις κάνει καλύτερο το σκύλο μας και εμάς τους ίδιους. Ο σκύλος μας έχει την ανάγκη να μάθει από εμάς…… ας μην καταδικάζουμε αθώες ψυχές για την αδιαφορία/απραξία ή τα λάθη ανθρώπων.

Μπείτε εδώ και υπογράψτε. Ακόμα και μια υπογραφή είναι σημαντική.

ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΕΔΩ

Δημιουργός ψηφίσματος: Alexandros A.Παραλήπτες: Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία

Πηγή: koitamagazine.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: