Αδίστακτο Ζευγάρι εξανάγκαζε σκυλιά να γεννούν για να πουλά τα κουτάβια - Fanpage

Αδίστακτο Ζευγάρι εξανάγκαζε σκυλιά να γεννούν για να πουλά τα κουτάβια

Ένα αντρόγυνο στην Ουαλία, εξανάγκαζε σκυλιά να γεννούν περισσότερο από μία φορά το χρόνο, προκειμένου να πουλά τα κουτάβια.

Το αντρόγυνο εξανάγκαζε τα σκυλιά να γεννούν περισσότερο από μια φορά τον χρόνο, με ένα από αυτά να έχει 6 γέννες σε μια χρονική περίοδο 6 ετών.

 

Όπως αναφέρει το Sputniknews.gr, ένα δικαστήριο στο Κάρντιφ της Ουαλίας καταδίκασε τους Καρλ και Βικτόρια Σέλαρντ –ένα αντρόγυνο που πουλούσε κουταβάκια ράτσας μπουλντόγκ– να πληρώσουν 400.000 λίρες (περίπου 480.000 ευρώ), γιατί εξανάγκαζαν τα θηλυκά σκυλιά τους να εγκυμονούν διαρκώς τα τελευταία 6 χρόνια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα λειτούργησαν το εκτροφείο τους από το 2014 έως το 2020, χωρίς τις απαραίτητες άδειες, όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Guardian».

Το ζευγάρι κατηγορείται ότι εξανάγκαζε τα σκυλιά να γεννούν περισσότερες από μια φορές ανά έτος, κάτι που παραβαίνει τη σχετική βρετανική νομοθεσία προστασίας των ζώων.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του παράνομου κυνοτροφείου τους, ο Καρλ και η Βικτόρια Σέλαρντ είχαν τουλάχιστον 67 γέννες, με ένα συγκεκριμένο θηλυκό, την Κόκο, να κάνει 6 γέννες μέσα σε μια περίοδο τεσσάρων ετών.

Οι Σέλαρντ τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 22.700 ευρώ ο καθένας και διατάχθηκαν από το δικαστήριο να καταβάλλουν περίπου 400.000 ευρώ για να μην φυλακιστούν, καθώς και δικαστικά έξοδα που ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, το ζευγάρι έβγαλε έως και 440.000 ευρώ πουλώντας τα κουτάβια σε πελάτες μέσω διαφημίσεων σε σάιτ και social media, έχοντας πλέον περιουσία που υπερβαίνει τα 1,2 εκατ. ευρώ.

Όπως ακούστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης, από το ζευγάρι είχε επανειλημμένως ζητηθεί να κάνει αίτηση για την απονομή επίσημης άδειας λειτουργίας για το κυνοτροφείο, με τους Σέλαρντ, ωστόσο, να αγνοούν τις σχετικές εκκλήσεις των τοπικών αρχών.


«Θα μπορούσατε να λειτουργείτε μια εξαιρετικά προσοδοφόρα επιχείρηση εάν ήσασταν σωστά καταχωρημένοι, αλλά τώρα θα πληρώσετε το τίμημα αυτής της ανοησίας» είπε χαρακτηριστικά ο δικαστής.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, το αντρόγυνο έχει προθεσμία τριών μηνών να πληρώσει ή διαφορετικά να μείνει για 24 μήνες στη φυλακή.

Αφήστε το σχόλιο σας: