Αβοήθητο σκυλί περιμένει κάποιος να την βοηθήσει γιατί δεν μπορεί καν να σταθεί όρθια - Fanpage

Αβοήθητο σκυλί περιμένει κάποιος να την βοηθήσει γιατί δεν μπορεί καν να σταθεί όρθια

Ένας εγκαταλελειμμένος σκύλος που δεν είχε καν τη δύναμη να σηκωθεί περίμενε κάποιον να την πλησιάσει και να της προσφέρει τη βοήθεια που χρειαζόταν πολύ.

Το ζώο, ένα μίγμα λαγωνικό με κυνηγόσκυλο, καθόταν στο δρόμο, δεν μπορούσε καν να κουνηθεί. Ένας καλός Σαμαρείτης που περνούσε από την περιοχή τον είδε, δεν μπορούσε να κοιτάξει αδιάφορα την ταλαιπωρία του , ήξερε ότι ο σκύλος έπρεπε να φροντιστεί ή τον περίμενε το μοιραίο.

Όταν πλησίασε τη σκυλίτσα, παρατήρησε ότι τα δύο πίσω πόδια της ήταν πρησμένα και λυγισμένα, ενώ το ένα από τα μπροστινά της πόδια ήταν επίσης σε κακή κατάσταση.

Δυστυχώς, το μέρος όπου ο σκύλος ήταν άστεγος είναι μια περιοχή όπου έχει γίνει συνηθισμένο να βλέπει κανείς εγκαταλελειμμένα ζώα . Πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν στην κατασκευαστική ζώνη για να αφήσουν τα κατοικίδιά τους στην τύχη τους.

Προφανώς, ο σκύλος βρισκόταν σε εκείνο το μέρος για δύο ή περισσότερες ημέρες, ο ευγενής άνδρας που τη βρήκε δεν δίστασε να ζητήσει βοήθεια από το καταφύγιο ζώων Stray Rescue of St. Louis, για να τη σώσει και να λάβει ιατρική βοήθεια.

Ενώ το προσωπικό του καταφυγίου ζώων πήγε στο μέρος, ο άνδρας βοήθησε τον σκύλο χρησιμοποιώντας ό,τι είχε μαζί του , έβγαλε το παλτό του και τον σκέπασε για να τον προστατέψει από το κρύο που υπέφερε.

Ο σκύλος ένιωσε παρηγοριά, τελικά μετά από τόσο καιρό κάποιος τον λυπήθηκε για την ταλαιπωρία του. Η καημένη δεν μπορούσε να περπατήσει μόνη της για να ζητήσει βοήθεια, σε περίπτωση που κανείς δεν θα είχε ευαισθητοποιηθεί θα ήταν απλώς εκεί σε άθλιες συνθήκες, υποφέροντας χωρίς να βρει ανακούφιση.

Της έσπασαν τα πόδια, μεταφέρθηκε με όχημα και παρέμεινε ήρεμη. Με πολλή αγάπη την κουβαλούσαν στην αγκαλιά τους, προσέχοντας πολύ να μην της προκαλέσουν πόνο από τα τραύματα που είχε στα πόδια, δεν μπορούσε να κουνηθεί.

Παρόλο που γνώριζε τη χειρότερη πλευρά της ανθρωπότητας, εμπιστευόταν τους ανθρώπους που τη έσωσαν , ένιωθε ότι νοιάζονταν πραγματικά για τον πόνο της.

Αφού εξετάστηκε σε κτηνιατρική κλινική, έμαθαν ότι η σκυλίτσα είχε πολλαπλά κατάγματα στα δύο της πόδια.

Παρά τα τραύματά της, η σκυλίτσα ήθελε πολύ να ζήσει

Η ζημιά που είχε υποστεί ήταν πολύ σοβαρή, χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να συνέλθει από τα τραύματά της.

Αυτοί που τη έσωσαν δημιούργησαν μια εκστρατεία συγκέντρωσης κεφαλαίων για να συγκεντρώσουν τα χρήματα που ήταν απαραίτητα για να πληρώσουν για τη θεραπεία της επειδή δεν είχαν επαρκείς πόρους. Τα ιατρικά έξοδα ανήλθαν σε 7.000 $ μέχρι εκείνο το σημείο.

Κάλεσαν τον σκύλο Polar Express, ο καημένος είχε πολύ δρόμο να διανύσει για να συνέλθει. Αλλά το πιο σημαντικό, είναι ότι φροντίζεται καλά από κτηνιάτρους που είναι πρόθυμοι να κάνουν ό,τι μπορούν για να εξασφαλίσουν την υγεία της, καθώς και από αγαπητούς διασώστες που της προσφέρουν ηρεμία και προστασία.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να αφήσεις ένα εγκαταλελειμμένο σκυλί όπως έκαναν με την Polar, η καημένη αφέθηκε στην τύχη της σε ένα μέρος όπου αφήνονται και άλλα κατοικίδια σαν να είναι σακούλα σκουπιδιών.

Η προσπάθεια που κάνουμε για να υψώσουμε τις φωνές μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων και να ευαισθητοποιήσουμε σχετικά με τη σημασία της ανάληψης της δέσμευσης για την προστασία τους μέχρι την τελευταία τους μέρα δεν θα είναι ποτέ αρκετή .

Η υιοθεσία ενός κατοικίδιου δεν είναι μια ελαφριά απόφαση, είναι μεγάλη ευθύνη. Τα σκυλιά είναι αθώα, ευάλωτα και εξαρτημένα όντα . Μας δίνουν την πίστη και την άνευ όρων αγάπη τους και τους αξίζει να τους το ανταποδώσουμε, είναι οδυνηρό να γνωρίζουμε τόσες πολλές περιπτώσεις ζώων που τυγχάνουν άδικης μεταχείρισης.

Η Polar είναι σε κατάσταση αποκατάστασης και είμαστε παρηγορημένοι που γνωρίζουμε ότι σώθηκε ακριβώς στην ώρα της . Ας ελπίσουμε ότι όλα τα άστεγα ζώα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα, να διασωθούν και να μεταφερθούν σε ασφάλεια. Μα πάνω από όλα ότι δεν θα υπάρχει άλλη παρόμοια περίπτωση.

Θαυμάζουμε το έργο όσων έσωσαν τον Polar και άλλαξαν τη μοίρα του, χρειαζόμαστε περισσότερους τέτοιους ήρωες στον κόσμο.

 

Αφήστε το σχόλιο σας: