Αυτοί Είναι Οι 5 Λόγοι Που Ένας Σκύλος Σκάβει και Εξηγούν Πολλά για τη Συμπεριφορά του - Fanpage

Αυτοί Είναι Οι 5 Λόγοι Που Ένας Σκύλος Σκάβει και Εξηγούν Πολλά για τη Συμπεριφορά του

Το γνώριζες; Οι 5 Λόγοι Που Ένας Σκύλος Σκάβει

Σκύλος: Έχετε και εσείς διαπιστώσει πως υπάρχουν στιγμές που οι τετράποδοι φίλοι σας σκάβουν με μανία και σχεδόν ακούραστα το έδαφος. Θαρρείς και υπάρχει κάποιος κρυμμένος θησαυρός που θα ανακαλυφθεί ξάφνου. Δεν υπάρχει όμως και ως…σκυλογονείς οφείλουμε να γνωρίζουμε τους λόγους που ο σκύλος μας σκάβει.

Για ποιους λόγους σκάβουν οι σκύλοι:

Σκάβουν επειδή πλήττουν. Οι σκύλοι που είναι μόνοι τους πολλές ώρες σε έναν κήπο, μία αυλή και δεν έχουν τι να κάνουν συνήθως αναπτύσσουν αυτήν την συνήθεια. Βαριούνται.

Σκάβουν για εκτονώση της ενέργειας τους. Εάν δεν προσφέρετε στο σκύλο σας την απαιτούμενη πνευματική και σωματική άσκηση, οι συμπεριφορές αυτές είναι φυσιολογικές.

Σκάβουν για να σώσουν την τροφή τους. Συχνά τα σκυλιά σκάβουν για να κρύψουν τροφή. Η συμπεριφορά αυτή σχετίζεται με το ένστικτο της επιβίωσης.

Σκάβουν όταν κάτι έχουν μυρίσει κάτω από το έδαφος. Υπάρχουν φυλές που από ένστικτο σκάβουν εάν μυρίσουν κάτι κάτω από το έδαφος.

Το Λαμπραντόρ μου μία φορά έσκαβε με μανία ένα σημείο σε απόσταση από το εξοχικό μας σπίτι.

Την φώναζα αλλά η επιθυμία της να συνεχίζει το σκάψιμο ήταν τόσο μεγάλη -κλαψούριζε- που στο τέλος πήγαμε μαζί στο σημείο. Κάποια στιγμή ο ήχος άλλαξε.

Σαν να χτυπούν τα νύχια της σε ξύλινη επιφάνεια. Μέσα σε ένα ξύλινο κουτί κάποιος είχε θάψει ένα Ινδικό χοιρίδιο.

Άγχος αποχωρισμού. Έχει διαπιστωθεί πως σκύλοι που πάσχουν από άγχος αποχωρισμού σκάβουν με σκοπό να δραπετεύσουν. Διαβάστε περισσότερα για το άγχος αποχωρισμού πατώντας εδώ.

Σκάβουνανάσες δροσιάς. Είναι συχνό φαινόμενο το καλοκαίρι να σκάβουν λακκούβες και να ξαπλώνουν μέσα. Το υπέδαφος είναι πάντα πιο δροσερό.

Μην τιμωρείτε τον σκύλο σας επειδή σκάβει. Ιδίως εάν ανακαλύψετε το “παράπτωμα” αρκετή ώρα μετά. Ο σκύλος δεν είναι σε θέση να συνδυάσει πως τον μαλώνετε για κάτι που έκανε πριν ώρα.

Αφήστε το σχόλιο σας: