Χανιά: Αστυνομικοί διέσωσαν αλυσοδεμένο σκύλο που καθόταν στην παγωνιά στο οροπέδιο του Ομαλού - Fanpage

Χανιά: Αστυνομικοί διέσωσαν αλυσοδεμένο σκύλο που καθόταν στην παγωνιά στο οροπέδιο του Ομαλού

Για ένα ακόμα περιστατικό εγκατάλειψης ζώου δεμένου μας ενημερώνουν οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων Animalscare.gr – Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων.

Δυστυχώς το να δένουν ζώα και να τα αφήνουν στο έλεός τους είναι κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα, σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Αδιανόητα πράγματα από ανθρώπους που δεν έχουν ίχνος ενσυναίσθησης και πολιτισμού μέσα τους. Τα δεμένα ζώα είτε εγκαταλελειμμένα είτε όχι έχουν γίνει εθνικό σπορ.

Ο Σύλλογος αναφέρει για αυτό το περιστατικό:

Δεχτήκαμε δύο ανώνυμα τηλεφωνήματα για την ύπαρξη ενός αλυσοδεμένου σκύλου στην άκρη του δρόμου, στο οροπέδιο του Ομαλού, χωρίς κανένα κατάλυμα για προστασία, ούτε νερό και τροφή.

Επειδή από χθες επικρατούν πολύ κακές καιρικές συνθήκες, αμέσως ενημερώσαμε τον υποδιοικητή του ΑΤ Πλατανιά κ. Ματθαίο Ιγγλεζάκη, ο οποίος μετέβη με ένα περιπολικό και έναν αστυνομικό. Ευτυχώς κατάφεραν να εντοπίσουν το σκύλο. Ο σκυλάκος ήταν κουλουριασμένος σε μια λακούβα με λασπόνερα, ενώ είχε αρχίσει ήδη να χιονίζει.

Καθώς δε μπορούσαν να εντοπίσουν άμεσα τον κηδεμόνα του, οι αστυνομικοί πήραν το σκύλο γιατί κινδύνευε η ζωή του και δεν υπήρχε περίπτωση να επιβιώσει. Το ζώο ήταν εκεί τουλάχιστον 3 μέρες.

Όσο θεωρούμε τα ζώα άψυχα αντικείμενα και εργαλεία, αυτές οι εικόνες δε θα εκλείψουν ποτέ. Στο αστυνομικό τμήμα η σκυλίτσα, αφού έφαγε και ζεστάθηκε, μεταμορφώθηκε σε ένα πλάσμα που ήθελε μόνο χάδια και αγκαλιές!!!

Πρόκειται για μια γλυκύτατη νεαρή σκυλίτσα που οι αστυνομικοί ονόμασαν Ντόρα και φιλοξενείται προσωρινά στο ΑΤ Πλατανιά. Μέχρι να της βρούμε οικογένεια.

Αφήστε το σχόλιο σας: