Χάσκυ: Γνωρίστε Τα Πιο Παιχνιδιάρικα Σκυλιά Στον Πλανήτη Μέσα Από 17 φωτογραφίες! - Fanpage

Χάσκυ: Γνωρίστε Τα Πιο Παιχνιδιάρικα Σκυλιά Στον Πλανήτη Μέσα Από 17 φωτογραφίες!

Χάσκυ: Γνωρίστε Τα Πιο Παιχνιδιάρικα Σκυλιά Στον Πλανήτη Μέσα Από 17 φωτογραφίες!

Χάσκυ: Η φυλή των Τσάκτσι, που θεωρούνται “δημιουργοί” της φυλής των σημερινών Χάσκυ, κατοικούσαν στην ανατολική Σιβηρία.

Γύρω στα χίλια χρόνια πριν, οι Τσάκτσι πολύ συχνά άφηναν τα σπίτια τους και έφευγαν για την Αρκτική ακτή αναζητώντας τροφή, φώκιες, δέρματα και ξύλα για τη φωτιά που θα ζέσταινε τα σπίτια τους.

Λόγω της μεγάλης απόστασης καθώς και του αφιλόξενου περιβάλλοντος της Αρκτικής, χρειάζονταν για να αντιμετωπίσουν αυτές τις συνθήκες σκυλιά σκληρά, γρήγορα και πρόθυμα για εργασία, που θα είχαν την ικανότητα να μεταφέρουν πίσω στα χωριά τα λάφυρα των κυνηγών, αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες.

Έτσι γεννήθηκε ο πρόγονος των σημερινών Χάσκυ, από ανάγκη ύπαρξης ενός σκύλου μεσαίου μεγέθους, που θα είχε την ικανότητα να εργαζόταν ομαδικά, να τραβάει μεγάλα βάρη και να ολοκληρώνει τη δουλειά του με λίγη κατανάλωση ενέργειας.

Τα σημερινά Σιβηρικά Χάσκυ έχουν πολλά στοιχεία από την προσωπικότητα, το πείσμα και το κουράγιο των προγόνων τους, με μοναδική διαφορά ότι είναι περισσότερο σύντροφοι παρά φύλακες.

Στην φωτογραφική συλλογή που ακολουθεί θα δούμε στιγμές από πανέμορφα χάσκι που μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι εκτός από όμορφα είναι και πολύ παιχνιδιάρικα!

Αφήστε το σχόλιο σας: