Διαμαρτυρία σήμερα στα Σπάτα για να μπει τέλος στην αιχμαλωσία για τα δελφίνια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο - Fanpage
PETS

Διαμαρτυρία σήμερα στα Σπάτα για να μπει τέλος στην αιχμαλωσία για τα δελφίνια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1507918254835-4’); });

Διαμαρτυρία για την προστασία των δελφινιών τα οποία βρίσκονται στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο διοργανώνουν την Κυριακή φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Μετά τους ανθρώπους, τα δελφίνια είναι πιθανόν τα πιο έξυπνα πλάσματα στον πλανήτη μας. Τα δελφίνι…


googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1507918254835-4’); });

Διαμαρτυρία για την προστασία των δελφινιών τα οποία βρίσκονται στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο διοργανώνουν την Κυριακή φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Μετά τους ανθρώπους, τα δελφίνια είναι πιθανόν τα πιο έξυπνα πλάσματα στον πλανήτη μας. Τα δελφίνια ανήκουν στους ωκεανούς και δεν πρέπει να ζουν αιχμάλωτα χάριν της ανθρώπινης διασκέδασης» επισημαίνει η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία που συμμετέχει στη δράση.

«Τα δελφίνια δεν θα έπρεπε να κρατούνται σε πισίνες για σόου ή άλλα εμπορικές εκδηλώσεις», δήλωσε ο Ευρωβουλευτής Stefan B. Eck, ο οποίος οργανώνει τη διαμαρτυρία μπροστά από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και το δελφινάριό του στην Αθήνα στις 06 Μαΐου από τις 10.00 έως τις 13.00 .

Απίστευτο κι όμως Αληθινό! Χάσε 10 Κιλά Μέσα σε 10 Μέρες! Μάθε πως!

Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία των γερμανικών οργανισμών ProWal και Whale and Dolphin Conservation Forum (WDSF) και την ΠΦΠΟ.

Σε δήλωσή της η Π.Φ.Π.Ο. αναφέρει τα εξής:

«Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία στηρίζει τις προσπάθειες των διοργανωτών της διαμαρτυρίας και συμμετέχει σε αυτήν ως μέρος των πολύπλευρων ενεργειών της για το κλείσιμο του δελφινάριου του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου και την απαγόρευση εισαγωγής κητωδών στην Ελλάδα κατ αντιστοιχία με την απαγόρευση των τσίρκο με ζώα που επιτεύχθηκε με τον νόμο το 2012 μετά από πολύχρονους αγώνες.

Andreas Morlok (CEO ProWal): «Μιλήσαμε με πολλούς Έλληνες σχετικά με τα δελφινάρια και κανείς δεν υποστήριζε την αιχμαλωσία των δελφινιών. Όλοι τους ήταν πολύ οργισμένοι και πολλοί περιέγραψαν το θάνατο των έξι δελφινιών στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο από το 2010 ως σκάνδαλο. Η κυβέρνηση έχει καθήκον να βάλει ένα τέλος σε αυτό το θλιβερό κεφάλαιο!»

Ο διευθύνων σύμβουλος του WDSF, Jürgen Ortmüller, σχολίασε για την καμπάνια: «Συνεργαστήκαμε σε αρκετές περιπτώσεις σε όλη την Ευρώπη με την ProWal για το κλείσιμο δελφιναρίων κάνοντας αναφορά στα αρνητικά τους. Αυτή η καμπάνια στην Αθήνα με έναν ευρωβουλευτή είναι εξαιρετικά σημαντική και μπορεί να ανοίξει το δρόμο για το κλείσιμο και άλλων φυλακών αυτών των ευαίσθητων θαλάσσιων θηλαστικών στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με την ProWal, ο διαχειριστής του Αττικού Ζωολογικού Κήπου δεν είχε άδεια από το 2013 έως το 2017. Στην αρχή του έτους, ο οργανισμός κατέθεσε μήνυση και έστειλε επιστολή στις Αρχές γεγονός που επισημάνθηκε ευρέως από τα ΜΜΕ Μαζί με τον Ευρωβουλευτή Stefan B. Eck, οι οργανισμοί σχεδιάζουν επίσης να συναντηθούν με τα αρμόδια Υπουργεία στην Αθήνα, με σκοπό να σταματήσει η αιχμαλωσία των δελφινιών.

Stefan B. Eck: «Το μήνυμά μου προς τους υπεύθυνους είναι: Η Ευρώπη δε χρειάζεται δελφινάρια! Η Ελλάδα θα μπορούσε να πρωτοπορήσει τώρα στο κλείσιμο της φυλακής των ευφυών αυτών θαλάσσιων θηλαστικών!».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories