Έδεσσα: Εγκατέλειψαν Ηλικιωμένο Σκύλο Όταν Αρρώστησε - Του Έγινε Ευθανασία - Fanpage

Έδεσσα: Εγκατέλειψαν Ηλικιωμένο Σκύλο Όταν Αρρώστησε – Του Έγινε Ευθανασία

Έδεσσα: Εγκατέλειψαν Ηλικιωμένο Σκύλο Όταν Αρρώστησε – Του Έγινε Ευθανασία

Δεν χωρούν λόγια, λέξεις για να περιγράφουν τέτοιες ιστορίες κάθε φορά.. Πώς μπορείς να εγκαταλείπεις τον πιο πιστό σου φίλο;

Έχουμε πολλές φορές αναρωτηθεί πώς μπορεί κάποιος που έχει ένα ζώο κάποια στιγμή να αποφασίζει να το εγκαταλείψει αφήνοντάς το έξω, που η επιβίωσή του είναι σχεδόν αδύνατη. Βέβαια σημασία έχει και ο λόγος που το πήρε. Αν το πήρε για φύλακα, για να κυνηγάει, για να το έχει σαν διακοσμητικό, αν αρρώστησε. Πολλοί είναι αυτοί. Δυστυχώς.

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι εγκαταλείψεις ζώων λόγω αρρώστιας τους. Περνώντας τα χρόνια, το ζώο μας μπορεί να αρρωστήσει. Όπως ακριβώς και οι άνθρωποι. Τότε είναι που κάποιοι το εγκαταλείπουν. Είναι πολύ σκληρό αυτό και άδικο για ένα ζώο που ήταν δίπλα μας χρόνια.

Ο λόγος για μια τέτοια εγκατάλειψη που βλέπουμε στη σελίδα των ανθρώπων του Καταφυγίου Έδεσσας Καταφύγιο Έδεσσας.

Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο ποιμενικό σκύλο που βρέθηκε ετοιμοθάνατος στην Αγία Φωτεινή Έδεσσας. Η Αγία Φωτεινή βρίσκεται στο πόδι του όρους Βέρμιο στο νοτιοδυτικό στο νομό Πέλλας και σε απόσταση 16χμ. από την Έδεσσα.

Όπως αναφέρουν οι εθελοντές το ζώο ήταν δυνατό στα νιάτα του. Αλλά αρρώστησε. Και δεν το ήθελαν πια. Το άφησαν στη μοίρα του, χωρίς κανένα σεβασμό για τη ζωή του, χωρίς να νοιάζονται ότι θα υποφέρει χωρίς καμιά βοήθεια.

Περαστικός ειδοποίησε, μόλις το είδε, τον υπεύθυνο του καταφυγίου να πάρει το ζώο, το οποίο εξετάστηκε αλλά ήταν πλέον μη αναστρέψιμη η κατάστασή του. Έτσι του έγινε ευθανασία ώστε να γλυτώσει τον αργό και βασανιστικό θάνατο.

Δεν έχεις λόγια όταν αντιμετωπίζεις κάτι τέτοιο. Και οι εθελοντές αντιμετωπίζουν συχνά παρόμοια συμβάντα. Και η ψυχική τους εξάντληση είναι μεγάλη.

Καταφύγιο Έδεσσας

Πηγή: petpet.news

Αφήστε το σχόλιο σας: