Έδωσαν χρήματα σε μια άστεγη γυναίκα κι εκείνη αντί να τα ξοδέψει σε ψώνια αγόρασε ένα κουτάβι. - Fanpage

Έδωσαν χρήματα σε μια άστεγη γυναίκα κι εκείνη αντί να τα ξοδέψει σε ψώνια αγόρασε ένα κουτάβι.

Η διασημότητα του YouTube, ο Kevin Tran, ο οποίος παρουσιάζει την εκπομπή K3TV, κάνει τα πάντα στο κανάλι του, από κοινωνικά πειράματα μέχρι και φάρσες.

Πολλές φορές, όμως, παίρνει τα πράγματα λίγο πιο σοβαρά με σκοπό να προσφέρει σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, όπως αυτή εδώ η περίπτωση.

Μια γυναίκα καθόταν στο πλάι ενός κτιρίου στη Σάντα Μόνικα όταν ένας άντρας από το κανάλι, ο Das, την πλησίαζε.

Του δήλωσε, μετά από μια σύντομη συζήτηση, ότι ήταν άστεγη.

Τότε ο Das της πρόσφερε ένα δώρο. Της έδωσε 283 δολάρια σε μετρητά.

Στην αρχή, η γυναίκα δεν ήθελε να πάρει τα χρήματα. “Δεν μπορώ να τα δεχτώ,” του έλεγε. “Είναι πάρα πολλά.”

Μετά από πίεση, όμως, συμφώνησε να δεχτεί το δώρο, δίνοντας μια αγκαλιά στον άντρα και ευχαριστώντας το Θεό για την καλή της τύχη.

Αν και ο Das προσποιήθηκε ότι απομακρύνθηκε, ωστόσο έμεινε στο σημείο για να ακολουθήσει τη γυναίκα και να δει πού θα ξόδευε τα χρήματα. Χωρίς εκείνη να το καταλάβει, η κάμερα την κατέγραψε να μπαίνει σε καταστήματα με ρούχα και μετά σε μία καφετέρια απ’ όπου αγόρασε ένα παγωτό.

Παρά το γεγονός ότι μπήκε σε αρκετά μαγαζιά, η γυναίκα δεν έκανε ουσιαστικές αγορές. Αντίθετα, απομακρυνόταν όλο και πιο πολύ από τη Σάντα Μόνικα, καταλήγοντας τελικά σε έναν δρόμο που δεν φαινόταν να έχει μαγαζιά για να ξοδέψει τα χρήματά της.

Όταν οι άνθρωποι της εκπομπής την πλησίασαν περισσότερο, συνειδητοποίησαν πού κατευθυνόταν.

Η γυναίκα μπήκε σε ένα καταφύγιο ζώων, ενώ ο Das και οι βοηθοί του την παρακολουθούσαν με έκπληξη. Σαράντα πέντε λεπτά αργότερα, βγήκε έξω… κρατώντας ένα μικρό κουτάβι στην αγκαλιά της!

“Γεια σου!” Της είπε ο Das.

“Σε παρακολουθούμε,” της εξήγησε. “Σε είδαμε να μπαίνεις σε μαγαζιά και αντί να ψωνίσεις… υιοθετείς ένα σκυλί;”

Η γυναίκα σήκωσε τους ώμους.

“Ναι”, παραδέχτηκε. “Απλά… δεν ξέρω. Από όλα όσα έχω δει σήμερα, αυτό που μου έλειπε περισσότερο ήταν να έχω ένα σκυλί.”

Είπε ότι κοίταξε τα ρούχα, αλλά αυτό που πραγματικά τράβηξε την προσοχή της ήταν οι άνθρωποι που περπατούσαν γύρω της με τα σκυλιά τους. “Αυτό ήθελε η καρδιά μου,” είπε. “Ήθελα το κουτάβι, το οποίο μπορώ να το παίρνω αγκαλιά και να το φροντίζω.”

Ο Das ήταν τόσο σαστισμένος. Η γυναίκα αντί να ξοδέψει τα λεφτά που της έδωσαν σε ρούχα και παπούτσια, επέλεξε να τα δώσει για να πάρει μαζί της ένα άλλο πλάσμα που χρειαζόταν αγάπη και συντροφικότητα. Γι’ αυτό την πήγαν σε ένα κατάστημα για να αγοράσουν φαγητό και αξεσουάρ για τον καινούργιο της φίλο.

Όπως αποδείχτηκε, αυτή η γυναίκα δεν είχε ανάγκη ούτε από υλικά αγαθά ούτε από διασκέδαση. Αυτό που της έλειπε ήταν η συντροφιά και η αγάπη, γι’ αυτό και επέλεξε το κουτάβι από τα ακριβά αντικείμενα που θα μπορούσε να αγοράσει.

Όπως είπε κι ένας χρήστης του ίντερνετ, “το καθημερινό φαγητό μπορεί να καλυφθεί με κάποιο τρόπο, αλλά η μοναξιά είναι φρικτή, γι’ αυτό πήρε το σκυλί, για να μη νιώθει τόσο μόνη…”

Τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν τα πάντα, ούτε την ευτυχία ούτε την αγάπη κι αυτή η άστεγη γυναίκα επέλεξε να μοιραστεί ό,τι είχε με κάποιον που επίσης χρειαζόταν μια αγκαλιά. Αυτή της η κίνηση δείχνει την ανιδιοτέλεια και τη γενναιοδωρία της καρδιάς της. Μπορεί να μην είχε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι της και μετά βίας να έτρωγε τρεις φορές την ημέρα, όμως μοιράστηκε τα μόνα της υπάρχοντα με κάποιον θα είναι πάντα στο πλευρό της και δεν θα την αφήσει ποτέ…

διαφορετικό

Αφήστε το σχόλιο σας: