Είχε Τρίχωμα Σχεδόν Όσο Το Βάρος Του – Σκύλος Βρέθηκε Σε Άθλια Κατάσταση Και Η Μεταμόρφωση Συγκινεί - Fanpage

Είχε Τρίχωμα Σχεδόν Όσο Το Βάρος Του – Σκύλος Βρέθηκε Σε Άθλια Κατάσταση Και Η Μεταμόρφωση Συγκινεί

«Ήταν το χειρότερο τρίχωμα που έχουμε δει ποτέ», σχολίασε στο Facebook η NHS, που αποφάσισε να κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τον μικρό σκύλο.

Η Έλι Μέι βρέθηκε στο σπίτι της ιδιοκτήτριάς της, μετά τον θάνατό της, και «έδειχνε σαν κάποιο ζώο που θα έβλεπες στην άκρη ενός δρόμου, εβδομάδες μετά από ένα ατύχημα με αυτοκίνητο», σημείωσε η οργάνωση.

Σύμφωνα με την NHS, οι άνθρωποι που στάλθηκαν για να καθαρίσουν το σπίτι της ιδιοκτήτριας, δεν γνώριζαν καν πως είχε σκύλο. Η ιατρική ομάδα που ανέλαβε να καθαρίσει τον θηλυκό σκύλο χρειάστηκε μια ολόκληρη ώρα για να απομακρύνει 4 κιλά τριχώματος, σώζοντας σχεδόν την τελευταία στιγμή τα πόδια της από ακρωτηριασμό. Μέσω της επίπονης διαδικασίας, αποκαλύφθηκε επίσης πως η Ellie Mae είχε νύχια μήκους σχεδόν 18 εκατοστών «καλυμμένα με τρίχες, περιττώματα και χρόνια λάσπης».

Όταν αφαιρέθηκε το επιπλέον βάρος, έκπληκτοι διαπίστωσαν πως η Έλι Μέι ζύγισε μόλις 5 κιλά.

Μετά από πέντε ακόμη ώρες, η «μεταμόρφωση» ολοκληρώθηκε και ο μικρός σκύλος κατάφερε να βγει επιτέλους βόλτα, μετά από ενδεχομένως πολλά χρόνια.

«Παραπάτησε λίγο σαν να είχε να περπατήσει αρκετό καιρό. Αλλά με κάθε βόλτα, γίνεται συνεχώς πιο δυνατή», εξηγεί η NHS.

Έκτοτε έχουν περάσει δυο εβδομάδες και σήμερα η Έλι Μέι «λατρεύει να εξερευνά και να χαιρετά τους πάντες με απίστευτη γλύκα και χαρά. Δείχνει να απολαμβάνει το γεγονός πως μπορεί να κινείται, να μυρίζει και να βλέπει τον κόσμο πριν τελικά αποσυρθεί για ύπνο στην ζεστή κουβέρτα της», ανέφερε η οργάνωση.

«Είναι καλύτερα από ποτέ, μοιάζει σαν εντελώς καινούργιος σκύλος».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Check out how our NHS staff gave a second chance to a neglected dog. Warning: Some of the photos here are graphic. Ellie Mae came to the shelter a few weeks ago in extremely rough shape. She was covered in 9 pounds of matted and smelly hair, the worst that we’ve ever seen. Thankfully our Animal Medical team rushed into action and used their skills to get Ellie Mae back to health. Now she’s doing better than ever – she seems like a whole new dog. You can learn more about Ellie Mae and her story at the link in our bio.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη nehumanesociety (@nehumanesociety) στις

Πηγή

Αφήστε το σχόλιο σας: