Ένα Ελληνικό Βιβλιοπωλείο Διαφορετικό Από Τα Άλλα, Ένα Βιβλιοπωλείο Με Γάτες (pics) - Fanpage

Ένα Ελληνικό Βιβλιοπωλείο Διαφορετικό Από Τα Άλλα, Ένα Βιβλιοπωλείο Με Γάτες (pics)

Amarillo Suave: Ένα Ελληνικό Βιβλιοπωλείο Διαφορετικό Από Τα Άλλα, Ένα Βιβλιοπωλείο Με Γάτες

Γάτα: Ένα βιβλιοπωλείο διαφορετικό από όλα τα άλλα στην Ελλάδα. Ένα βιβλιοπωλείο όπου πρωταγωνιστούν μαζί με τα…βιβλία και οι γάτες που σε συντροφεύουν μέσα στο μαγαζί.

Γνωρίσαμε το καφέ στην Ιαπωνία που είναι αφιερωμένο στη μαύρη γάτα, το περίφημο βιβλιοπωλείο στον Καναδά με τους κάτοικους γάτες, και το φημισμένο καφέ στην Αϊόβα στο οποίο υιοθετούνται γατάκια.

Ε λοιπόν στην Ελλάδα υπάρχει το Amarillo Suave!

Λίγα λόγια για το Amarillo Suave

Στην Πλατεία Αμερικής, στην οδό Λέλας Καραγιάννη 17 , στην Αθήνα φυσικά υπάρχει ένα βιβλιοπωλείο διαφορετικό από τα άλλα. Πρόκειται για ένα βιβλιοπωλείο που λατρεύει τη γάτα. Ο ιδιοκτήτης του, Κώστας Αργύρης, προσπαθεί να στειρώνει τις αδέσποτες γατούλες και να τις φροντίζει ένω αρκετές από αυτές έχουν γίνει πια μόνιμοι κάτοικοι του υπέροχου βιβλιοπωλείου που συνδυάζει τους υπέροχους τετράποδους οικοδεσπότες με την ανεκτίμητη μυρωδιά των σελίδων του βιβλίου – μάλιστα συχνά του χρησιμοποιημένου βιβλίου (αν κατάλαβα καλά το βιβλιοπωλείο διαθέτει και μεταχειρισμένα βιβλία)!

Το Amarillo Suave υπάρχει από το 1996 ως “Ευγνώ-μων” και το 2005 με αφορμή μιας ανακαίνισης οπότε και βάφτηκε ολόκληρο.. κίτρινο απαλό μετονομάστηκε σε Amarillo (κίτρινο) Suave (απαλό)!

Περπατώντας στους στενούς διαδρόμους του θα δεις πάνω σε ξύλινα γραφεία στοίβες από βιβλία, ακόμη και στην ρετρό πορτοκαλί πολυθρόνα. Και από κάπου εκει γύρω θα ξεπεταχτει και ένα εβρισκόμενο σε ευδαιμονία αιλουροειδές.

Δείτε τον υπέροχο χώρο του Amarillo Suave σε αυτό το υπέροχο βίντεο

Εξαιρετική είναι και η συλλογή περιοδικών του Amarillo Suave, ιδανική για ένα βροχερό κυριακάτικο απόγευμα, όπως μπορείτε να δείτε και στο υπέροχο βίντεο παρακάτω (με την συνοδεία της υπέροχης μουσικής του αξιότιμου κύριου Alexander Desplat:

Οι επισκέπτες λένε ότι πρόκειται για ενα βιβλιοπωλείο που ουσιαστικά αποτελεί τρόπο ζωής, με μια ατμόσφαιρα μοναδική και νοσταλγική, ενώ σε περιπτώσεις μεγάλου κρύου οι άνθρωποι αυτού μικρού παραδείσου ανάβουν μια σόμπα ώστε οι γατούλες να μαζευτούν γύρω της για μια στιγμή ζεστής θαλπωρής.

Στην επόμενη επίσκεψή μου στην Αθήνα θα το επισκεφτώ οπωσδήποτε και ελπίζω ως τότε να σκεφτούν σοβαρα την πιθανότητα να αρχίσουν να προσφέρουν και υπηρεσίες εστίασης ώστε να μπορούμε να αλληλεπιδρούμε παραπάνω με τα αγαπημένα μας βιβλίο, τα αγαπημένα μας αιλουροειδή και το αγαπημένο μας ρόφημα!

Ας απολαύσουμε μερικές φωτογραφίες από αυτό το υπέροχο μέρος:

Αφήστε το σχόλιο σας: