Φαίνονται σαν τα Πόδια ενός Παράξενου Πλάσματος. Μόλις όμως δείτε σε ΠΟΙΟ Ζώο ανήκουν, θα Μείνετε με Ανοιχτό το Στόμα! - Fanpage

Φαίνονται σαν τα Πόδια ενός Παράξενου Πλάσματος. Μόλις όμως δείτε σε ΠΟΙΟ Ζώο ανήκουν, θα Μείνετε με Ανοιχτό το Στόμα!

Tα πουλάρια είναι από τα πιο αξιολάτρευτα και χαριτωμένα ζώα στον κόσμο. Όμως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν κάποια σημαντικά γεγονότα γι’ αυτά τα υπέροχα ζώα.

Έχετε δει ποτέ ένα πουλάρι να γεννιέται; Πιθανώς όχι, σωστά; Γνωρίζατε όμως ότι τα πουλάρια δεν γεννιούνται αμέσως με σκληρές οπλές, αλλά με μαλακές προστατευτικές ίνες; Μπορεί να φαίνονται σαν να είναι βγαλμένο από κάποια ταινία τρόμου, αλλά μόλις μάθετε περισσότερα, δε θα σας φαίνονται τόσο τρομακτικά.

Όταν αυτά τα ζώα γεννιούνται στον κόσμο, αυτές οι ίνες χρησιμεύουν ως μέσο κάλυψης των οπλών. Είναι ελαστικές και ο σκοπός τους είναι να προστατεύουν τα θηλυκά άλογα που εγκυμονούν από τον τραυματισμό των οπλών του εμβρύου πουλαριού. Ακόμη και το ίδιο το πουλάρι μπορεί να τραυματιστεί από αυτές τις κοφτερές οπλές κατά τη γέννησή του.

Οι ίνες υποχωρούν και πέφτουν μέσα σε μερικές ώρες μετά τη γέννηση ενός πουλαριού, καθώς πλέον είναι άχρηστες στον εξωτερικό κόσμο. Τα περισσότερα πουλάρια στέκονται και περπατάνε σχεδόν αμέσως μετά τη γέννησή τους, καθώς διαφορετικά κινδυνεύουν από επίθεση από σαρκοφάγους θηρευτές.

Έτσι λοιπόν αν τύχει ποτέ να δείτε αυτές τις μαλακές ίνες, θα ξέρετε ότι υπάρχουν για την προστασία του πουλαριού και του αλόγου που εγκυμονεί.

Credit: Goodfullness

Αφήστε το σχόλιο σας: