Λιβαδειά: Έλουσαν με λάδι μηχανής δυο μικρούλια κουταβάκια και τα πέταξαν στο ποτάμι - Fanpage

Λιβαδειά: Έλουσαν με λάδι μηχανής δυο μικρούλια κουταβάκια και τα πέταξαν στο ποτάμι

Έχουμε ξαναγράψει και θα το γράφουμε συνέχεια ότι αν δεν υπήρχαν οι φιλοζωικές αλλά και μεμονωμένοι εθελοντές να φροντίζουν τα ζώα, δεν υπήρχε περίπτωση να σωζόταν κανένα. Αν οι άνθρωποί τους δεν αφιέρωναν από το χρόνο τους και αν δεν έβαζαν χρήματα από την τσέπη τους, η κατάσταση στη χώρα μας θα ήταν απίστευτα θλιβερή. Και τώρα φυσικά είναι τραγική αλλά φανταστείτε τι θα επικρατούσε χωρίς αυτούς τους εθελοντές;

Για αυτό και με όσους τα βάζουν γενικά με τις φιλοζωικές είμαστε απέναντί τους. Δεν είναι υπεράνθρωποι και δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα. Είναι αυτό που λέει η λέξη: εθελοντές, που σημαίνει, αν μια μέρα δεν μπορούν να βοηθήσουν κάποιο ζώο, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τους επιτεθούμε. Δεν είναι υποχρεωμένοι να σώζουν ζώα 24 ώρες το 24ωρο. Ούτε υποχρεωμένοι είναι να διαλύσουν τη ζωή τους για αυτό. Άλλοι ευθύνονται για την κατάσταση. Άλλοι πληρώνονται για αυτό. Οι δήμοι δηλαδή. Όχι επιθέσεις στους εθελοντές. Εσύ, στην τελική, που φωνάζεις και τους λες να τρέξουν, γιατί δεν τρέχεις εσύ;

Μερικές όμως φιλοζωικές έχουν αντικειμενικά λίγο πιο δύσκολο έργο λόγω των αμέτρητων περιστατικών που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Τις απίστευτες εγκαταλείψεις και τις φριχτές κακοποιήσεις. Με περιστατικά που δεν έχουν τέλος.

Μια τέτοια είναι και η φιλοζωική Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς – Animal Welfare Volunteers, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε μια πραγματικά δύσκολη περιοχή. Σε μια περιοχή με αμέτρητες και καθημερινές κακοποιήσεις.

Μετά τα απανωτά άσχημα περιστατικά των τελευταίων ημερών, μαθαίνουμε και ένα ακόμα. Πρόκειται για δυο μικρούλια κουταβάκια, τα οποία ένας απάνθρωπος έλουσε με λάδι μηχανής και τα πέταξε στο ποτάμι να πεθαίνουν. Αδιανόητο.

Ευτυχώς όμως για καλή τους τύχη τα είδε μια κυρία που έκανε βόλτα εκεί, να προσπαθούν να πάρουν ανάσα. Το θέαμα ήταν πολύ θλιβερό. Δυο πλασματάκια να παλεύουν μόνα τους για να ζήσουν.

Τα μικρά ήρθαν στα χέρια των Εθελοντών Φιλόζωων Λιβαδειάς. Έτρεμαν από το κρύο και το φόβο. Δυο ψυχούλες που δεν έφταιξαν σε τίποτα. Και που κοιτούσαν τους ανθρώπους που τα κρατούσαν στα μάτια. Τις επόμενες μέρες, όπως μας ενημερώνουν οι εθελοντές, θα πάνε, μετά από συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο, στον κτηνίατρο για όλα τα απαραίτητα. Μετά; Μετά, δεν υπάρχει κάτι. Θα μπουν αναγκαστικά σε κλουβί. Για αυτό ας κάνουμε κάτι.

Αν κάποιος θέλει να υιοθετήσει ένα από αυτά τα κουκλάκια, που οι πρώτες μέρες τις ζωής τους ήταν άσχημες, ας μιλήσει με τους Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς – Animal Welfare Volunteers, οι οποίοι έχουμε μεγάλη ανάγκη τη βοήθεια όλων μας.

Πηγή: petpet.news

Αφήστε το σχόλιο σας: