Ο 7χρονος Δημήτρης αγόρασε με το χαρτζιλίκι που πήρε στις γιορτές τροφές για τα ζώα του καταφυγίου της Σύρου - Fanpage

Ο 7χρονος Δημήτρης αγόρασε με το χαρτζιλίκι που πήρε στις γιορτές τροφές για τα ζώα του καταφυγίου της Σύρου

Ηπαιδεία που παίρνει ένα παιδί από το σπίτι του είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Δεν αρνούμαστε τη συμβολή του σχολείου αλλά το σπίτι παίζει πρωταρχικό ρόλο.

Τα σχολεία πρέπει να κάνουν πολλά. Να έχουν μάθημα σχετικά με την οικολογία, τα ζώα, τα αδέσποτα, τη φύση. Να γίνονται ομιλίες στα παιδιά για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε και να τα προστατεύουμε. Να τα παρακινούν οι καθηγητές ώστε να κάνουν κάποια πράγματα. Να τους δείχνουν βίντεο. Να τα φέρνουν σε επαφή με τις φιλοζωικές οργανώσεις ώστε να μάθουν το έργο τους. Σε αυτό δυστυχώς είμαστε πίσω. Και μέχρι να γίνει αυτό, το σπίτι είναι το βασικό.

Ο 7χρονος Δημήτρης είναι ένα από τα παιδιά που διδάχθηκε πράγματα από τους δικούς του. Έχει αγάπη, Παιδεία, ενσυναίσθηση και ευαισθησίες. Έχει μάθει να αγαπάει τα ζώα. Και θέλησε να το δείξει στην πράξη, κάτι που πραγματικά συγκινεί.

Αποφάσισε λοιπόν το χαρτζιλίκι που πήρε τις γιορτές των Χριστουγέννων να το δώσει στα αδέσποτα ζωάκια του καταφυγίου της Σύρου. Αγόρασε τροφές και τις πήγε. Η πρωτοβουλία ήταν δική του. Ήταν κάτι που τον έκανε χαρούμενο.

Οι εθελοντές του Syros Stray Animal Shelter / Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Σύρου που δημοσιοποίησαν το γεγονός αυτό τον ευχαριστούν πολύ. Ευχαριστούν όμως και τους γονείς του, την κ. Μαρία και τον κ. Γεράσιμο, που τον έχουν διδάξει, όπως φαίνεται, σπουδαία πράγματα.

Αν θέλετε και εσείς να βοηθήσετε τα αδεσποτάκια που ζουν εκεί, κάντε κλικ στη σελίδα τους και δείτε το σημαντικό έργο τους.

Syros Stray Animal Shelter / Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Σύρου

Μυρτώ Τζώρτζου, [email protected]

Πηγή: petpet.news

Αφήστε το σχόλιο σας: