Ολυμπιακός σκιέρ το παίρνει πάνω του και κλείνει σφαγείο σκύλων της Κορέας - Fanpage

Ολυμπιακός σκιέρ το παίρνει πάνω του και κλείνει σφαγείο σκύλων της Κορέας

Πολλοί έχουν έρθει αντιμέτωποι με την ανατριχιαστική πρακτική των Νοτιοκορεατών να γεύονται κρέας σκύλων και η χώρα έκανε μάλιστα τα πάντα για να κρύψει τα σφαγεία και τα χασάπικα που πουλούν κρέας σκύλου, καθώς ήξερε πως οι Δυτικοί δεν το έβλεπαν με καλό μάτι.

Ο ολυμπιακός σκιέρ Gus Kenworthy δεν θα καθόταν όμως άπραγος να παρατηρεί τα πράγματα να εξελίσσονται κανονικά. Αυτός και η Humane Society International κατάφεραν να πείσουν έναν εκτροφέα σκύλων της Νότιας Κορέας, που εκτρέφει σκύλους αποκλειστικά για το κρέας τους φυσικά, να βάλει λουκέτο στην επιχείρησή του.

Σε ένα μακροσκελές post στο Instagram, ο Gus μας ενημέρωσε πως στη χώρα λειτουργούν 17.000 τέτοια εκτροφεία, κάτι που κάνει τον άθλο του σταγόνα στον ωκεανό.

Ο ίδιος εξομολογείται μάλιστα πως «δεν είναι η θέση μου να επιβάλω δυτικές ιδέες στους ανθρώπους εδώ … αλλά ο τρόπος που φέρονται σε αυτά τα ζώα είναι εντελώς απάνθρωποι και ο πολιτισμός δεν πρέπει ποτέ να γίνεται αποδιοπομπαίος τράγος για τη σκληρότητα».

Και με τη βοήθεια του οργανισμού Humane Society International, ο σκιέρ κατάφερε να σώσει 90 σκυλάκια από τον θάνατο. Αφού υιοθέτησε ο ίδιος ένα, θα στείλει τώρα τα άλλα στις ΗΠΑ και τον Καναδά για να βρουν σπίτι.

Ο Kenworthy είναι γνωστός φιλόζωος και το ίδιο είχε κάνει και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι το 2014, σώζοντας πέντε αδέσποτα σκυλιά από τους δρόμους. Στο θετικό του πράγματος ωστόσο, ο Kenworthy δεν ήταν καλά ενημερωμένος, καθώς όπως μας πληροφορεί μελέτη του 2017, τα 17.000 εκτροφεία-σφαγεία της Νότιας Κορέας έχουν πέσει πλέον στα 2.800…

[instagram] [nbst] [dailymail]

 

Αφήστε το σχόλιο σας: