Πετούσε επανειλημμένα το Κλαδί μέσα στο Νερό και ο Σκύλος του έτρεχε να το Πιάσει. Δυστυχώς, λίγα λεπτά μετά είναι Νεκρός... - Fanpage

Πετούσε επανειλημμένα το Κλαδί μέσα στο Νερό και ο Σκύλος του έτρεχε να το Πιάσει. Δυστυχώς, λίγα λεπτά μετά είναι Νεκρός…

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Jennifer Walsh πήγε σε μια λίμνη με την οικογένεια της. Μαζί τους πήγε και το 2χρονο schnauzer τους, ο Hanz. Για να τον κρατούν απασχολημένο, του πετούσαν ένα κλαδί μέσα στο νερό για να το πιάσει. Ωστόσο, δεν ήξεραν ότι αυτό το αθώο παιχνίδι θα οδηγούσε στο τέλος του καημένου του σκύλου.

3

Ο Hanz έτρεξε μέσα-έξω στη λίμνη πάνω από 20 φορές για να πιάσει τα μπαλάκια και τα κλαδιά. Κανείς δεν υποπτευόταν τον κίνδυνο στον οποίο βρισκόταν ο σκύλος. Λίγο αργότερα παρατήρησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον Hanz. Όταν βγήκε από το νερό, δεν τινάχτηκε όπως έκανε συνήθως. Μετά από λίγο, άρχισε να ουρεί ανεξέλεγκτα και τον έπιασε λήθαργος.

4

Καθώς η υγεία του επιδεινωνόταν, αποφάσισαν να τον πάνε στον κτηνίατρο. Στο δρόμο, ο Hanz ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση, που οι Walsh έκαναν τα πάντα για να τον κρατήσουν ζωντανό. Όταν έφτασαν στην κλινική, ο κτηνίατρος άρχισε να τον περιποιείται κατευθείαν – δυστυχώς, όμως, χωρίς επιτυχία. Το σκυλάκι είχε ήδη πεθάνει.

5

Οι Walsh έμαθαν από τι πέθανε μόνο μετά τον θάνατο του: ο Hanz είχε πάθει δηλητηρίαση από νερό, μια ασθένεια που σκοτώνει περίπου 200.000 σκύλους κάθε χρόνο.

6

Αυτό συμβαίνει όταν ο σκύλος καταπίνει υπερβολικά πολλά υγρά, κάτι που μειώνει το επίπεδο νατρίου στο σώμα του σε επικίνδυνα επίπεδα. Αυτό είναι επικίνδυνο, γιατί τα νεφρά του σκύλου χρειάζονται νάτριο για να φιλτράρουν το νερό. Όταν έχει καταπιεί πολύ νερό, τότε είναι επιρρεπής σε οιδήματα, κράμπες και απώλεια των αισθήσεων. Όπως στην περίπτωση του Hanz, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο.

7

Τα πρώτα συμπτώματα είναι απώλεια ισορροπίας, ναυτία, εμετοί ή απώλεια της όρεξης. Αν υποψιάζεστε ότι ο σκύλος σας έχει καταπιεί πάρα πολύ νερό, σας συμβουλεύουμε να του δώσετε λίγο αλάτι, για να μπορέσει να φιλτράρει το νερό.

8

Οι μικρότεροι, δραστήριοι σκύλοι που παίζουν στο νερό κινδυνεύουν περισσότερο, γιατί μπορεί να συσσωρευτεί μέσα τους μεγάλη ποσότητα νερού πιο γρήγορα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι μεγαλύτεροι σκύλοι δεν κινδυνεύουν.

Οι ιδιοκτήτες σκύλων πρέπει να φροντίζουν τα κατοικίδια τους να μην πίνουν πολύ νερό. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τα παιχνίδια στο νερό, αλλά και την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων νερού στον κήπο.

9

Δείτε ολόκληρη την ιστορία στο βίντεο:

Οι Walsh δεν γνώριζαν ότι οι σκύλοι μπορούν να καταπιούν πολύ νερό και θα μετανιώνουν για πάντα αυτό που συνέβη στον Hanz. «Αν γνωρίζαμε για την δηλητηρίαση από νερό, ίσως να υπήρχε κάτι παραπάνω να κάνουμε για να τον σώσουμε», είπε η Jennifer. Η οικογένεια μοιράστηκε την ιστορία του Hanz στο Facebook για να ενημερώσει τον κόσμο. Η δημοσίευση τους έχει κοινοποιηθεί πάνω από 80.000 φορές.

Credit: hefty.co

Αφήστε το σχόλιο σας: