Πούμα Γλιτώνει Ευθανασία Και Ζει Σε Διαμέρισμα Σαν Κανονικός Γάτος! (pics) - Fanpage

Πούμα Γλιτώνει Ευθανασία Και Ζει Σε Διαμέρισμα Σαν Κανονικός Γάτος! (pics)

Πούμα Γλιτώνει Ευθανασία Και Ζει Σε Διαμέρισμα Σαν Κανονικός Γάτος

Πούμα: Ένα ζευγάρι Ρώσων στην Πένζα, έσωσαν τον Μέσι, ένα πούμα γλιτώνοντας τον από την ευθανασία. Πλέον, ζει σαν γάτος στο σπίτι του Aleksandr και της Mariya Dmitriev. Το όνομα του φυσικά το πήρε από τον Λιονέλ Μέσι, του οποίου μεγάλος θαυμαστής είναι ο Aleksandr.

Ο Μέσι είχε πωληθεί όταν ήταν μόλις τριών μηνών σε έναν ζωολογικό κήπο της Πένζα στη Ρωσία.

Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και το μέγεθός του ήταν μικρότερο απ’ ότι άλλα ζώα του είδους του. Η επιβίωσή του τόσο στον ζωολογικό κήπο όσο και σε κάποιο καταφύγιο άγριας ζωής είχε κριθεί αδύνατη.

Έτσι ο ζωολογικός κήπος πήρε την απόφαση να κάνει ευθανασία στο ζώο και τότε ακριβώς εμφανίστηκαν ο Aleksandr και η Mariya Dmitriev δίνοντας στον Μέσι την ευκαιρία της ζωής του.

Το ζευγάρι δήλωσε πως όταν τον είδαν τον ερωτεύτηκαν αστραπιαία. Τον αγόρασαν μετά από σοβαρή σκέψη τόσο για το ηθικό κομμάτι όσο και το «βάρος» της συντήρησης ενός τέτοιου ζώου μέσα στο σπίτι τους. Όταν πήραν τον Μέσι στο σπίτι όλοι ήταν χαρούμενοι – εκτός από την γάτα του ζευγαριού η οποία φάνηκε να ζηλεύει. Σύντομα, η υγεία του πούμα επανήλθε με την φροντίδα των νέων γονέων του.

Παρά το γεγονός ότι τον αποκαλούσαν «γατούλη» ο Μέσι έπρεπε να εκπαιδευτεί όπως ένας σκύλος. Για την ακρίβεια εκπαιδεύτηκε σε εγκαταστάσεις για σκύλους όπου έμαθε να υπακούσει σε περίπου δέκα εντολές. Το ζευγάρι βγάζει το πούμα του βόλτα με λουρί, το ταΐζει με ωμό κρέας και το πλένει στην μπανιέρα του σπιτιού του.

Ο Μέσι έχει το δικό του προφίλ στο Instagram και είναι εξαιρετικά δημοφιλής καθώς το κοινό του ξεπερνά τους 1,2 εκατομμύρια ακολούθους. Παρ’ όλα αυτά, το ζευγάρι δέχεται δριμεία κριτική από όσους υποστηρίζουν πως το ζώο θα έπρεπε να ζει σε καταφύγιο στη φύση. Εξηγούν όμως πάντα ότι το συγκεκριμένο πούμα δεν θα τα κατάφερνε εκεί τονίζοντας ότι δεν ενθαρρύνουν κανέναν να έχει ως κατοικίδιο οποιοδήποτε μεγάλο αιλουροειδές. Ο Μέσι, εξηγούν οι ίδιοι, είναι η εξαίρεση γιατί είναι εξαιρετικά πράος, ευγενικός και φιλάσθενος.

Αφήστε το σχόλιο σας: