Πυροσβέστης σώζει σκύλο από φωτιά και τον υιοθετεί, σώζοντάς τον από ευθανασία - Fanpage

Πυροσβέστης σώζει σκύλο από φωτιά και τον υιοθετεί, σώζοντάς τον από ευθανασία

Ένας πυροσβέστης της Αϊόβα έσωσε τη ζωή ενός σκύλου δύο φορές: πρώτα από ένα φλεγόμενο κτίριο και μετά από ευθανασία.

Όλα ξεκίνησαν στα τέλη Σεπτεμβρίου όταν ο Μάλκολμ Κόρτνερ απάντησε στην κλήση για φωτιά σε ένα διαμέρισμα στο Ντε Μόιν. Κατά την άφιξή τους, οι διασώστες εντόπισαν ένα μεγάλο σκύλο Mastiff 16 μηνών που είχε απομείνει στο φλεγόμενο κτίριο.

Ο Κόρτνερ πρόλαβε τον Τζορτζ, τον πήρε και τον έβγαλε έξω, όπου χρειάστηκε αμέσως ιατρική βοήθεια και οξυγόνο. Ο σκύλος είχε αναπνεύσει πολύ καπνό και οι πνεύμονές του δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Και όταν η Animal Care and Control ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη ότι ο σκύλος τους θα χρειαζόταν «δυνητικά ακριβές θεραπείες», ο άνδρας επέλεξε τη λύση της ευθανασίας.

Όταν ο Cortner άκουσε τον ιδιοκτήτη να επιλέγει να σκοτώσει το σκυλάκι, επενέβη αμέσως, προσφέροντάς του να υιοθετήσει το ζώο και να υποστηρίξει προσωπικά τις θεραπείες, όποιο κι αν ήταν το αποτέλεσμα. Είχε ρισκάρει τη ζωή του για να τον σώσει από εκείνη τη φωτιά, δεν θα επέτρεπε ποτέ να τον κοιμίσουν για πάντα ακόμα κι αν είχε ακόμα την ευκαιρία να ζήσει.

Ο ιδιοκτήτης δέχτηκε και, ευτυχώς, όλα πήγαν με τον καλύτερο τρόπο. Ο Γιώργος αναρρώνει από το ατύχημα και, μόλις βγήκε από την κλινική, μετακόμισε στο νέο του σπίτι, περιτριγυρισμένος από την αγάπη μιας ολόκληρης οικογένειας που ξέρει πώς είναι να αντιμετωπίζεις με θάρρος τη φωτιά κάθε μέρα.

Αφήστε το σχόλιο σας: