Σάμος: Βρήκαν σκυλάκι μόνιμα δεμένο με αλυσίδα σε κάδο πλυντηρίου- Το μετέφεραν οι εθελοντές στο καταφύγιο - Fanpage

Σάμος: Βρήκαν σκυλάκι μόνιμα δεμένο με αλυσίδα σε κάδο πλυντηρίου- Το μετέφεραν οι εθελοντές στο καταφύγιο

Ηφαντασία των ανθρώπων όταν πρόκειται να βασανίσουν ή να κακοποιήσουν ζώο είναι μεγάλη. Αρρωστημένη φαντασία. Και αυτό το βλέπουμε καθημερινά.

Στα, κατά τα άλλα όμορφα, νησιά μας υπάρχει εδώ και δεκαετίες μια γνωστή πια σε όλους κακοποίηση. Έχει το όνομα βαρελόσκυλα. Μια άθλια πρακτική, που παρά τις καταγγελίες και τους αγώνες που έχουν γίνει, συνεχίζει να υπάρχει.

Πρόκειται για τα σκυλάκια που δένονται μόνιμα με αλυσίδα σε βαρέλια, σε χωράφια, μόνα, σε μέρη χωρίς ψυχή, για να φυλάνε και καλά τα χωράφια κάποιων απάνθρωπων σαν σκιάχτρα. Τα ζώα αυτά έχουν ένα βαρέλι για στέγη. Είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, στις βροχές, στις παγωνιές και τον καύσωνα του καλοκαιριού. Τι τρώνε. Ό,τι τους πετάνε αυτοί που τα έχουν. Και όποτε τους πετάνε. Αν παρατηρήσετε είναι συνήθως κοκκαλωμένα. Περιμένουν απλά να πεθάνουν.

Πριν από κάποια χρόνια αν έλεγες στους τύπους που τα είχαν ότι αυτό είναι παράνομο, θα γελούσαν. Γιατί άλλωστε να μη γελάσουν; Αφού κανένας δεν τους τιμωρούσε. Όλοι γνώριζαν την ύπαρξη αυτών των σκυλιών. Και οι δήμοι και οι αστυνομίες και οι πολίτες. Αλλά δεν τους ένοιαζε. Η εφαρμογή του νόμου στην Ελλάδα είναι κάτι άγνωστο.

Τον αγώνα για αυτά τα ζώα ξεκίνησαν ξένοι που είχαν έρθει διακοπές στη χώρα μας και σοκαρίστηκαν από αυτό που έβλεπαν. Είναι να μη σοκάρεσαι; Έτσι ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους εθελοντές εδώ και έχουν καταφέρει πολλά. Υπάρχουν όμως ακόμα. Και σε διάφορες παραλλαγές. Δεμένα σε δέντρα, σε πασσάλους, σε… κάδους παλιών πλυντηρίων. Ναι υπάρχει και αυτό.

Για μια τέτοια περίπτωση ενημερώθηκαν αυτές τις μέρες και οι εθελοντές του Κέντρου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Σάμου Κέντρο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Σάμου Protection Of Stray Animal Of Samos. Ένα σκυλάκι ήταν δεμένο, με κοντή αλυσίδα, σε έναν κάδο πλυντηρίου, σε χώρο που πετάνε άχρηστα αντικείμενα. Μεγάλο σε ηλικία, περίπου 8 κιλά. Προφανώς το είχαν και αυτό για άχρηστο αντικείμενο. Ευτυχώς το εντόπισε μια κυρία και τους ενημέρωσε. Έφτασαν στο σημείο και το πήραν. Το ζώο, όπως μάλιστα ενημερώνουν και στη σελίδα τους στο Facebook, είναι πολύ καλό.

Αν θέλετε να γνωρίσετε το έργο των ανθρώπων του Κέντρου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Σάμου και να τους βοηθήσετε με όποιον τρόπο μπορείτε, μπείτε εδώ Κέντρο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Σάμου Protection Of Stray Animal Of Samos.

Και όπως συνηθίζουμε να λέμε, βοηθάμε τους εθελοντές για να σώζουν ζώα.

Πηγή: petpet.news

Αφήστε το σχόλιο σας: