Σκυλάκι Αγνοείται Για 3 Μήνες Ώσπου 2 Surfers Δίνουν Ραντεβού με την Τύχη κι Όλα Αλλάζουν - Fanpage

Σκυλάκι Αγνοείται Για 3 Μήνες Ώσπου 2 Surfers Δίνουν Ραντεβού με την Τύχη κι Όλα Αλλάζουν

Surfers Βρίσκουν Και Διασώζουν Έναν Εξαφανισμένο Σκύλο Για 3 Μήνες

Σκύλος: Αρκετοί άνθρωποι συνηθίζουν να παίρνουν μαζί τα κατοικιδία τους σε διάφορες δραστηριότητες τους όπως η πεζοπορία, το τρέξιμο, το surfing κλπ.. Το κακό όμως πάντα παραμονεύει και δεν θέλει πολύ να γίνει..

Ένα ταξίδι surfing διαφορετικό από τα άλλα

Μερικές φορές οι άνθρωποι τυχαίνει να βρίσκονται στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Και ευτυχώς για ένα σκυλί που έλειπε για τρεις μήνες, ο Μάτι Τζόνσον και ο Ζαχ Ρέγκαν έτυχαν να είναι στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή για να το βοηθήσουν και να το σώσουν.

Οι δύο άνδρες απολαμβάνουν ένα ταξίδι σέρφινγκ και ψαρέματος μια νύχτα κοντά στο μονοπάτι Juan de Fuca στο νησί του Βανκούβερ της Βρετανικής Κολομβίας. Ήταν εκεί όταν σε μια από τις σπηλιές του νησιού του Βανκούβερ ο Τζόνσον και ο Ρέγκαν εντόπισαν τον σκύλο κατά μήκος της ακτής. Οι δύο ήταν στη βάρκα τους κοντά στο Magdalena Point όταν ο Regan παρατήρησε για πρώτη φορά το σκυλί.

«Απλώς κοιτάζοντας τις σπηλιές καθώς περνούσαμε, είδα τα μαύρα πόδια να βγαίνουν έξω, με μια ματιά σκέφτηκα,« Ω μου μοιάζει με ζώο ». Ήταν πολύ μικρό για να είναι μια αρκούδα ή ένας λύκος.

Προχωρώντας, ανακάλυψαν ότι ο σκύλος ήταν μόνος σε μια σπηλιά που ήταν κατά μήκος ενός πιο δύσκολου τμήματος του μονοπατιού πεζοπορίας. «Ήταν προφανές ότι δεν μπορούσε να δραπετεύσει, ήταν κολλημένη σε αυτό το σπήλαιο και την μικρή παραλία».

Έτσι, και οι δύο surfers συνειδητοποίησαν ότι το ταξίδι τους θα μετατραπεί γρήγορα σε αποστολή διάσωσης που θα μάθει ολόκληρη η χώρα, ακόμη και ο κόσμος.

Ήταν ένα πεινασμένο, κρύο, τρομοκρατημένο σκυλί. Τον δώσαμε λιχουδιές για να τον κάνουμε να νιώσει καλύτερα.

Οι πρώτες στιγμές και η προσπάθεια διάσωσης

«Προσπαθούσαμε να νικήσουμε μια επερχόμενη καταιγίδα, αλλά πήραμε την απόφαση να σώσουμε τον σκύλο», λέει ο Μάτι Τζόνσον.

Η αποστολή διάσωσης του ζευγαριού ήταν έτοιμη. Περιλάμβανε μια «στολή, σανίδα του σερφ, ένα λάσο, έναν ύφαλο, μεγάλα κύματα και φοβερή ομαδική εργασία».

Τόσο ο Τζόνσον όσο και ο Ρέγκαν δεν είδαν κανέναν άλλο άνθρωπο κοντά του, οπότε κατάλαβαν ότι ήταν μόνο του. Τότε ο Τζόνσον έβαλε τη στολή του και πήγε να σώσει τον σκύλο. Ενθάρρυνε ήρεμα το σκυλί να ανέβει στην σανίδα του σερφ και την έπεισε να συνεχίσει – ένα έργο που ήταν λίγο πιο δύσκολο από ότι αρχικά πίστευε. Μόλις την πλησίασαν, μπόρεσε να κάνει ένα μονόπλευρο κουπί πίσω στην ασφάλεια του σκάφους. Ο φτωχός σκύλος ήταν τόσο αδύναμος, ο Ρέγκαν έπρεπε να την τραβήξει γρήγορα πριν βυθιστεί!

Οι πρώτες ενέργειες και η επικοινωνία με την ROAM

Οι δύο άντρες της έβαλαν σωσίβιο για ασφάλεια, καθώς και την κράτησαν ζεστή σε μια τσάντα για σέρφινγκ καθώς επέστρεφαν στην ακτή. Μόλις έφτασαν στην ασφάλεια της γης, οι δύο άντρες έδωσαν στον σκύλο φαγητό και του έκαναν μπάνιο. Στη συνέχεια, ήρθαν σε επαφή με τη Leslie Steeves, την ιδρυτή του Reuniting Owners with Animals Missing (ROAM), για να ξεκινήσει η διαδικασία αναζήτησης των ιδιοκτητών του σκύλου.

Ο ROAM, είναι ένας σύλλογος υπεύθυνος για την επανένωση χαμένων κατοικίδιων ζώων με τους ιδιοκτήτες του, ξεκίνησε την αναζήτηση και μετά την κυκλοφορία των ειδήσεων στο CTV News, η εκπρόσωπος Leslie Steeves έλαβε την κλήση. Το όνομα του σκύλου είναι η Στέλλα και λείπει από τις 2 Μαΐου, όταν ένα ζευγάρι την πήρε στο μήνα του μέλιτος.

Τι είπαν οι ιδιοκτήτες

Ο Steeves ήταν έκπληκτος από το πώς ο σκύλος μπόρεσε να επιβιώσει μόνος του σε ένα τόσο εχθρικό περιβάλλον. Ο Steeves δεν είχε καμία αμφιβολία ότι ο σκύλος διασώθηκε εγκαίρως πριν πεθάνει. Τότε ο Steeves ξεκίνησε το δύσκολο έργο να προσπαθήσει να ανακαλύψει σε ποιον ανήκε ο σκύλος. Η ιστορία για τη διάσωση του σκύλου μεταδόθηκε στο CTV News και μετά, ο Steeves έλαβε το τηλεφώνημα που περίμενε.

Οι ιδιοκτήτες είπαν ότι το όνομα του σκύλου είναι Στέλλα και ότι την είχαν χάσει κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας τους τρεις μήνες πριν. Το ζευγάρι πήρε μαζί τους τη Στέλλα στο μήνα του μέλιτος, μαζί με τα άλλα σκυλιά τους, και η Στέλλα εξαφανίστηκε ενώ έκαναν πεζοπορία. Το ζευγάρι την έψαχναν για μια εβδομάδα , αλλά τελικά έπρεπε να φύγουν αφού δεν βρήκαν στοιχεία για το πού βρίσκεται. Φυσικά, όταν άκουσαν την είδηση, ήταν πολύ χαρούμενοι που έμαθαν ότι είχε επιζήσει και βρέθηκε.

Η Στέλλα επιστρέφει στην οικογένεια της

Ο Ρέγκαν μοιράστηκε με το CTV News ότι σοκαρίστηκε από τον τρόπο που όλα κατέληξαν να ξεδιπλώνονται. Πρόσθεσε ότι ο Steeves «ήταν επίσης σοκαρισμένος. Καθώς μιλούσε, έλεγε, “Πώς είναι δυνατόν αυτό;”

«Με εκπλήσσει πόσο ανθεκτικά και επινοητικά είναι ορισμένα ζώα», είπε ο Steeves. «Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα είχε συμβεί αν ο Zach και ο Matt δεν την εντόπιζαν. Από τις φωτογραφίες, ήταν τόσο προφανές ότι ήταν τόσο αδύναμη. Ήταν σίγουρα κοντά στο να χάσει την ζωή της».

Έγιναν όλες οι προσπάθειες για να επιστρέψει η Στέλλα στην οικογένειά της. Ο Ρέγκαν είπε ότι ο σκύλος ήταν χαρούμενος τη στιγμή που είδε τους κηδεμόνες της. Τόσο ο Ρέγκαν όσο και ο Τζόνσον ήταν ενθουσιασμένοι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη Στέλλα και στους ιδιοκτήτες της ένα χαρούμενο τέλος.

Όπως είπε ο Ρέγκαν, «Είναι ένα θαύμα, είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που υπήρξαν ποτέ».

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η Στέλλα πιστεύει ότι οι δύο άντρες που τη διάσωσαν ήταν ένα πλήρες και απόλυτο θαύμα. Είμαστε χαρούμενοι που μπόρεσε να επανενωθεί με την οικογένειά της.

Αφήστε το σχόλιο σας: