Σκύλος Μπαίνει Στην Εκκλησία Και Ο Ιερέας Κάνει Μαζί Του Την Λειτουργία! - Fanpage

Σκύλος Μπαίνει Στην Εκκλησία Και Ο Ιερέας Κάνει Μαζί Του Την Λειτουργία!

Σκύλος Μπαίνει Στην Εκκλησία Και Ο Ιερέας Κάνει Μαζί Του Την Λειτουργία!

Σκύλος: Από τα αρχαία χρόνια, τα ζώα δεν είχαν πάντα θετική θέα σε χώρους λατρείας και συχνά εκδιώχθηκαν και αντιμετωπίστηκαν με περιφρόνηση. Ίσως αυτό συμβαίνει διότι κάποιοι ιερείς δεν ανέχονται την εισβολή ενός ζώου που θεωρείται βρώμικο και αγγελιοφόρος διαταραχών σε ιερά και λειτουργικά πλαίσια.

Αλλά ευτυχώς, μερικοί από αυτούς θυμούνται κατά καιρούς ότι η ανοχή και η φιλοξενία είναι θεμελιώδεις αρετές του χριστιανικού θρησκευτικού μηνύματος, όπως και ο ιερέας που πρόκειται να σας πούμε.

Αυτό που συνέβη στην εκκλησία στη Nossa Senhora das Dores της Βραζιλίας, αποθανατοποιήθηκε σε ένα βίντεο που σύντομα έγινε viral. Κατά τη διάρκεια μιας θρησκευτικής τελετής, ένας σκύλος μπήκε στην εκκλησία με τους παρευρισκόμενους πιστούς. Μετά από έναν σύντομο περίπατο, περπάτησε ήσυχα προς στον βωμό. Αλλά ο ιερέας, Don José Geraldo Sobreira, δεν αποφάσισε να τον διώξει, αλλά να τον καλωσορίσει όπως του άξιζε.

Ο ιερέας απάντησε στο ενεργητικό σκυλάκι, παίζοντας μαζί του, χωρίς να αναστατωθεί όταν ο τετράποδος τον τράβηξε από το ράσο του. Η ευγένεια και η συμπάθεια του ιερέα ήταν πραγματικά αξιέπαινη. Αντέδρασε με γέλιο και χαρά, αντιμετωπίζοντας με αγάπη την παρουσία του τετράποδου φίλου του.

Σύντομα, βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του σκύλου. Πρόκειται για έναν γέρο με Αλτσχάιμερ που τον έχασε λίγες ώρες νωρίτερα. Κανονικά, τα ζώα δεν επιτρέπονται στην εκκλησία, γιατί ακόμη και τα καλύτερα εκπαιδευμένα και καθαρότερα ζώα μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες και φοβίες, αλλά η αξιοπρέπεια και η ανθρωπότητα είναι δύο διαφορετικά ζητήματα.

Εκείνοι που πιστεύουν στην καλή θέληση του Θεού πρέπει να μετατρέψουν την ύπαρξή τους σε μια απτή εκδήλωση αυτής της αγάπης. Αυτό μεταφράζεται σε σεβασμό για κάθε πλάσμα, διότι ο εορτασμός της ζωής είναι μια ισχυρή απόδειξη πίστης, η οποία είναι πολύ πιο πολύτιμη από το να διατηρούμε ένα κτίριο με τέσσερα τείχη…

Αφήστε το σχόλιο σας: