Το τρίχρονο αυτιστικό παιδί εξαφανίζεται, τα δύο σκυλιά του τον φροντίζουν μέχρι να φτάσει η βοήθεια - Fanpage

Το τρίχρονο αυτιστικό παιδί εξαφανίζεται, τα δύο σκυλιά του τον φροντίζουν μέχρι να φτάσει η βοήθεια

Το να λέμε ότι τα σκυλιά είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου μπορεί να είναι ένα επαναλαμβανόμενο κλισέ , αλλά αυτό δεν το εμποδίζει να είναι αλήθεια. Και αυτό που συνέβη στο Ponce de León (Φλόριντα, ΗΠΑ) επιβεβαιώνει τη θεωρία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι γονείς και οι συγγενείς του πανικοβλήθηκαν αμέσως , επειδή ένα παιδί τόσο μικρό και με αυτήν την κατάσταση απλά δεν μπορεί να επιβιώσει μόνος του.

«Ήμασταν τρομοκρατημένοι, όλα τα τρομερά σενάρια περνούσαν από το μυαλό μας. Ο φόβος διήρκεσε σε ολόκληρη τη διαδικασία αναζήτησης ».

Ένα 3χρονο αυτιστικό παιδί απομακρύνθηκε από το σπίτι του στο Ponce de Leon της Φλόριντα (ΗΠΑ). Οι αναζητήσεις ξεκίνησαν αμέσως και, ευτυχώς, το παιδί βρέθηκε ασφαλές και υγιές. Αυτό ήταν δυνατό χάρη στα 2 σκυλιά του που τον φρόντιζαν μέχρι να φτάσει η βοήθεια.

Πριν από λίγες εβδομάδες , ένα μικρό αγόρι που πάσχει από αυτισμό και δεν μπορεί να επικοινωνήσει , κατάφερε να ξεφύγει από το σπίτι του. Η οικογένεια ενημέρωσε αμέσως τις αρχές να ξεκινήσουν την αναζήτηση και, μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, ξεκίνησε η αναζήτηση για να βρεθεί το μωρό το συντομότερο δυνατό.

Πολλοί ανέλαβαν δράση με τις οικογένειές τους: γείτονες, τοπική αστυνομία και διασώστες από την Επιτροπή Διατήρησης Ψαριών και Άγριας Ζωής της Φλόριντα . Προφανώς, μετά από λίγες ώρες, φοβόντουσαν το χειρότερο, αλλά, ευτυχώς, η ιστορία είχε ένα χαρούμενο τέλος: το μωρό, καλυμμένο με λάσπη και μόνο με μια πάνα, βρισκόταν ένα μίλι μακριά από το σπίτι, κοντά σε ένα ποτάμι, χωρίς τραυματισμό και επίβλεψη από τα 2 οικογενειακά σκυλιά, τη Nala και τον Buckwheat.

Ένα επεισόδιο που μας θυμίζει πόσο πολύτιμοι είναι αυτοί οι τετράποδοι φίλοι και πόσο πολύτιμοι είναι ακόμη περισσότερο στην περίπτωση παιδιών που έχουν ειδικές ανάγκες και μεγαλύτερη ανάγκη προστασίας.

Η ιστορία, που εκτιμάται ιδιαίτερα και επικροτείται από τους χρήστες των κοινωνικών μέσων, έγινε viral σε όλο τον κόσμο.

Πέρυσι σας είπαμε μια παρόμοια ιστορία: ένα αυτιστικό 3χρονο αγόρι έφυγε από το σπίτι και, με τη βοήθεια ενός κυνηγόσκυλου, βρέθηκε και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην οικογένειά του.

Πηγή: pet-sitting.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: