Το Μυστικό για το «Game Of Thrones» που ούτε οι πιο Φανατικοί Θαυμαστές του ΔΕΝ Γνωρίζουν! - Fanpage

Το Μυστικό για το «Game Of Thrones» που ούτε οι πιο Φανατικοί Θαυμαστές του ΔΕΝ Γνωρίζουν!

Όπως πολλοί γνωρίζουν μέχρι τώρα, η Daenerys Targaryen είναι σχεδόν σίγουρα η θεία του Jon Snow. Αλλά αν έχετε λίγο μπερδευτεί με το όλο θέμα, αυτό το post είναι για σας.

1

Γυρίστε πίσω στο χρόνο, όπου ο Aerys II Targaryen, γνωστός και ως Τρελός Βασιλιάς, ήταν στο Σιδηρένιο Θρόνο.

2

Ο Aerys II, ήταν παντρεμένος με την αδελφή του Rhaella, με την οποία είχε τρία παιδιά: Rhaegar, Viserys και Daenerys.

3

Ο Rhaegar ήταν πολύ μεγαλύτερος από τα αδέλφια του (στην πραγματικότητα πέθανε πριν γεννηθεί ο Daenerys). Ήταν παντρεμένος με την Elia Martell αδελφή του Oberyn. Ο Rhaegar και η Elia είχαν δύο παιδιά: Rhaenys και Aegon.

4

Εν τω μεταξύ, η Lyanna Stark, αδελφή του Ned, ήταν μνηστή του Robert Baratheon.

5

Αυτοί οι χαρακτήρες συγκρούστηκαν στο τουρνουά του Harrenhal. Αυτό έχει αναφερθεί μόνο εν συντομία στο show, αλλά αυτά γνωρίζουμε από τα βιβλία: Στο Harrenhal, ο Howland Reed (πατέρας των Jojen και Meera) εκφοβίσθηκε από μερικούς σκωτσέζους και η Lyanna Stark στάθηκε δίπλα του, φρόντισε τις πληγές του και τον πήγε σε μια γιορτή.

6

Κατά τη διάρκεια του τουρνουά, ένας μυστηριώδης ιππότης, γνωστός ως Ιππότης του Laughing Tree, προκάλεσε και νίκησε τους τρεις ιππότες των οποίων οι σκλάβοι είχαν εκφοβίσει το Howland. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι αυτός ο ιππότης ήταν η Lyanna μεταμφιεσμένη.

7

Ο Rhaegar κέρδισε τελικά το τουρνουά και έστεψε τη Lyanna «βασίλισσα της αγάπης και της ομορφιάς» αντί της συζύγου του Elia. Είδαμε τον Littlefinger να μιλά για αυτό το περιστατικό στο show Season 5.

8

Την επόμενη χρονιά, οι Rhaegar και Lyanna χώρισαν.

11

Ο Brandon Stark (ο μεγαλύτερος αδερφός της Lyanna και του Ned) ταξίδεψε προς το βασιλιά και ζήτησε τον θάνατο του Rhaegar. Ο Aerys II κατηγόρησε τον Brandon για προδοσία και τον συνέλαβε. Στη συνέχεια, κάλεσε τον Rickard Stark (τατέρα των Brandon, Ned και Lyanna), ο οποίος συνελήφθη όταν έφτασε στην πρωτεύουσα.

Ο Aerys II έπειτα, ζήτησε τότε τα κεφάλια των Robert και Ned από τον Jon Arryn, τον Άρχοντα του Vale, με τον οποίο το ζευγάρι είχε μείνει για κάποιο χρονικό διάστημα. Οι Jon Arryn, Ned και Robert θεωρήθηκαν λάβαρά τους και η εξέγερση του Robert άρχισε.

Ο Ned παντρεύτηκε την Catelyn Tully και ο Jon Arryn παντρεύτηκε την αδερφή της Catelyn, Lysa.

12

Μία από τις μεγάλες μάχες κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Robert, ήταν η Μάχη του Trident, όπου ο πρώτος και ο Rhaegar πολέμησαν μαζί.

13

Ο Rhaegar τραυμάτισε τον Robert, αλλά εκείνος έριξε στον Rhaegar ένα θανατηφόρο χτύπημα με το όπλο του. Λέγεται ότι ο Rhaegar πέθανε με το όνομα της Lyanna στα χείλη του.

14

Εν τω μεταξύ, ο Aerys II έστειλε τη σύζυγό του Rhaella (η οποία ήταν έγκυος με την Daenerys) και τον Viserys στο Dragonstone για την ασφάλειά τους, αλλά αρνήθηκε να αφήσει τη σύζυγο του Rhaegar Elia ή τα παιδιά της να φύγουν από το King’s Landing.

15

Μέχρι αυτό το σημείο, οι Lannisters είχαν μείνει έξω από τον αγώνα. Όταν ο Tywin εμφανίστηκε στις πύλες του King’s Landing με τον στρατό του, δηλώνοντας την πίστη του στον Aerys II, ο τρελός βασιλιάς τον άφησε να μπει μέσα. Ο στρατός του Lannister προχώρησε σε λεηλασία της πόλης.

16

Ο Aerys II διέταξε τον Jaime Lannister, να του φέρει το κεφάλι του Tywin. Επίσης, διέταξε να ανάψει πυρκαγιά γύρω από την πόλη. Για να σώσει τις ζωές χιλιάδων – και τον ίδιο του τον πατέρας – ο Jaime σκότωσε τον τρελό βασιλιά.

Εν τω μεταξύ, το Βουνό, που μάχονταν για τους Lannisters, σκότωσε τα παιδιά του Rhaegar και της Elia και βίασε και σκότωσε την Elia.

19

Credit: BuzzFeed

Αφήστε το σχόλιο σας: