Τηγανίτες: Μια συνταγή για υπέροχες, πολύ εύκολες και πολύ γρήγορες τηγανίτες μπανάνας με 3 μόνο υλικά, έτοιμες σε 15 λεπτά στο πιάτο σας για να τις απολαύσετε.
Επίσης το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για αφράτες τηγανίτες γιαουρτιού με μόνο 4 υλικά.
2 ώριμες μπανάνες
4 μεγάλα αυγά
1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
Λιώνετε τις μπανάνες στο μπλέντερ. Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ, προσθέτετε τα αυγά και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός να ενσωματωθούν προσθέτοντας σταδιακά και το αλεύρι μέχρι να έχετε έναν ομοιόμορφο χυλό.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μετρίου μεγέθους ζεσταίνετε ένα κ.γ. βιτάμ. Μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτετε λίγο από το χυλό, περιστρέφετε το τηγάνι να “απλωθεί” ο χυλός και σιγοψήνετε για 3-4′ . Μόλις δημιουργηθούν “τρυπούλες” στην επιφάνεια τις γυρνάτε από την άλλη πλευρά και ψήνετε για άλλα 2′.
Σερβίρετε τις τηγανιτες και τις απολαμβάνετε με ζεστό μέλι & καρύδια, ή σιρόπι σοκολάτας ή μπανάνας, με ζάχαρη άχνη κανέλα και κομμάτια φρέσκιας μπανάνας.
Μία πανεύκολη συνταγή για ένα γρήγορο, οικονομικό και γευστικό γλυκό. Επίσης, άμα σας αρέσει ο ανανάς, θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή για τηγανίτες. Είναι ξεχωριστές και θα τις λατρέψετε τόσο εσείς, όσο και τα παιδιά σας!
Υλικά:
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Χυμός από 3-4 πορτοκάλια
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι ακέρωτο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/2 κούπα νερό σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Μέλι, για το σερβίρισμα
Κανέλα, για το πασπάλισμα
Τριμμένα καρύδια, για το πασπάλισμα
Προσοχή: Τα συγκεκριμένα υλικά αφορούν επτακόσια γραμμάρια μείγματος.
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, με έναν αυγογδάρτη, το αλεύρι, τον χυμό, το ξύσμα, τη ζάχαρη και σιγά-σιγά το νερό. Κάνουμε τη συγκεκριμένη διαδικασία έως ότου να έχουμε ένα σωστό χυλό (σ.σ. όχι πάρα πολύ υδαρή, ούτε όμως και σφιχτό).
Ρίχνουμε ελάχιστο σπορέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Βάζουμε, το σπορέλαιό μας, στη φωτιά.
Όταν κάψει, ρίχνουμε κουταλιές από τον χυλό.
Γυρίζουμε και από την άλλη μεριά τις τηγανίτες μας για να πάρουν χρώμα.
Βγάζουμε, τις τηγανίτες μας, με μια τρυπητή κουτάλα πάνω σε μια πιατέλα, με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε, με μέλι, κανέλα, αλλά και καρύδια.