Τα διατροφικά σκάνδαλα δεν είναι κάτι καινούριο στην Κίνα. Με τέτοιο πληθυσμό και οικονομία, είναι σχεδόν σχεδόν αυτονόητο ότι κάποιοι αδίστακτοι επιχειρηματίες θα εκμεταλλευτούν την κατάσταση.
Το τελευταίο σκάνδαλο λοιπόν, αφορά το λάδι μαγειρέματος ή αλλιώς το… “λάδι υδρορροής”.
Όπως αφήνεται να εννοηθεί και από την ονομασία του, η παραγωγή του ξεκινά από… τους υπονόμους της Κίνας!
Στην πραγματικότητα είναι λάδι μαγειρέματος που παράγεται από την ανακύλωση του λαδιού που πετάνε τα εστιατόρια στις αποχετεύσεις, ακόμη και απόβλητα από σφαγεία! Οι παραγωγοί αυτής της αηδίας προμηθεύονται τις πρώτες ύλες κυριολεκτικά απ’ όπου μπορούν και μετά τα μεταφέρουν στις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας.
Με το κόστος ενός τόνου τέτοιου λαδιού να είναι 940 δολάρια έναντι των 1.500 δολαρίων του κανονικού λαδιού, είναι προφανές ποια επιλογή θα κάνουν όσοι θέλουν να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα. Για να μη μιλήσουμε για τις επιπτώσεις στην υγεία…